Ne dorim ca societatea civilă să fie mult mai empatică, mult mai deschisă adevăratelor probleme ale societății actuale

-A A +A

Ne dorim ca societatea civilă să fie mult mai empatică, mult mai deschisă adevăratelor probleme ale societății actuale
Declarația parlamentarului bistrițean a fost făcută vineri, la sediul USR, după ce, aseară, la Complexul Metropolis, Cristina Iurișniți și echipa sa din USR au organizat evenimentul caritabil ” Gala egalității de șanse. Spune NU violenței”.

Ea a mai spus astăzi și de faptul că violența în familie, violența domestică, este o realitate și în Bistrița, dar și în întreaga țară: ” Este nevoie ca la nivelul fiecărui județ să existe un centru pentru adăpostirea victimelor violenței domestic”, a punctat Iurișniți.

Cristina Iurișniți a reamintit faptul că invitatul de onoare al acestui eveniment caritabil a fost judecătorul Cristi Danileţ, un militant pentru educaţia juridică a cetăţenilor, pentru independenţa şi responsabilitatea justiţiei.

” Evenimentul a avut scop caritabil, organizațiile participante prezentându-şi activitatea și nevoile organizatorice. Au fost prezentate diferite testimoniale, iar cei prezenți au avut posibilitatea să susţină cauzele sociale prezentate prin donații benevole în urnele amplasate în sală. Ne-am popus să promovăm necesitatea înființării unor centre locale de primire, asistență și consiliere a victimelor violenței domestic”, a mai explicat parlamentarul bistrițean.

Reamintim că, aseară la evenimentul caritabil ” Gala egalității de șanse. Spune NU violenței”, moderat de Cristina Iurișniți, au mai fost prezenți Anamaria German - speaker motivațional, fotomodel în scaun rulant, realizator de emisiuni TV, antreprenor, Virgil R. Rus - cadru didactic universitar, personal trainer, Ana Dragu - președintele Centrului de Resurse și Referințe în Autism ”Micul Prinț”, dar şi alţi reprezentanți ai ONG-urilor sau ai mediului de afaceri .

Tot aseară a mai fost marcată și Sărbătoarea europeană a muuzicii, cu tineri instrumentişti foarte talentaţi, precum Lidia Rostaş (vioară), Eduard Dragu-Sălăgean (pian), Trio JAM (profesor coordonator Ovidiu Patraşciuc). Un moment muyical surpriză i-a aparţinut lui Virgil Rus (voce), acompaniat la pian de către Cristian Lepădatu.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

imaginea utilizatorului Vizitator

Stimata doamna, daca aveati o suficienta "clasa empatica " ... erati la guvernare, dar dupa cum se vede, " calsa este mai empatica " cu cei care sunt la guvernare, altii... decat Dvs . Asta-i democratia ... !

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close