|

Amenzi în valoare de 6.000 de lei pentru delicte silvice

-A A +A

Amenzi în valoare de 6.000 de lei pentru delicte silvice
La data de 5 iulie a.c., în cadrul unei acțiuni silvice, polițiștii Biroului pentru combaterea delictelor silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu specialiștii Gărzii Forestiere Județene Bistrița-Năsăud, au efectuat controale și verificări de specialitate la societăți comerciale de exploatare și prelucrare a materialului lemnos de pe raza județului.
În urma acestor controale, s-a constatat că o societate comercială de exploatare și prelucrare a materialului lemnos de pe raza comunei Rodna deținea în depozit cantitatea de 21,54 mc de material lemnos, fără a avea documente de proveniență legală. De asemenea, cu ocazia extinderii verificărilor, s-a stabilit că, în perioada ianuarie – iulie a.c., aceeași societate comercială ar fi expediat cantitatea de 13,36 mc de material lemnos fără documente legale.
Astfel, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale, conform Legii 171/2010, în valoare totală de 6.000 lei. Totodată, materialul lemnos în cauză, cu valoarea de peste 15.500 lei, a fost ridicat în vederea confiscării.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Carcotas

Faceti domnilor parlamentari POLITIA ( sau JANDARMERIA ) SILVICA, APELOR ,MEDIULUI SI DOMENIULUI CINEGETIC , ca institutie politieneasca independenta, subordonata direct primului ministru , cu competenta generala celei pentru Politia Nationala , cu dotarea viabila de actiune in zone de munte si locuri izolate , ca numai aceasta structura va fi capabila sa stopeze definitiv delictele din aceste domenii .
Am senzatia ca efectiv NU VRETI SA FIE ACEST LUCRU si cu asta basta ! Aceasta asa zisa Garda Forestiera, nu este o institutie politieneasca in sensul de " Politie a statului " ... si nu desfasoara activitati preventive, decat de constatare al delictelor care deja s-au produs, unde copacii odata taiati ... nu-i mai poate pune nimeni inapoi in "picioare " ... , aceasta nefiind decat o Institutie de control silvic si atat , care actioneaza cu 2-3-4 oameni intr-un judetz si cu o dotare rezumata la o masina de teren aproape inexistenta .

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close