Scriitorii Vasile Șoimaru și Corneliu Florea, la cenaclul „George Coșbuc”

-A A +A

Scriitorii Vasile Șoimaru și Corneliu Florea, la cenaclul „George Coșbuc”
  La Casa de Cultură a Sindicatelor a avut loc miercuri, de la ora 17.30, o întâlnire între membrii cenaclului „George Coșbuc” şi scriitorii Vasile Șoimaru, de la Chișinău, și Corneliu Florea, venit din Canada pentru lansarea volumului „Fierăria lui Staricu”, recent apărut la Editura Aletheia din Bistrița.
  Corneliu Florea a fost prezentat de scriitorul Virgil Rațiu, care a subliniat persuasiunea pe care o manifestă în scris autorul a peste 20 de volume, conținând jurnale, însemnări de călătorie, analize sociologice, istorice, polemici și altele.
  „Fierăria lui Saricu” este o cartea în care autorul vorbește despre rădăcinile oltenești ale familiei sale, pe ai cărei membri îi descrie cu preocupările, obiceiurile, participarea la război și aspirațiile fiecăruia. Modelul scriitorului Corneliu Florea, după cum a mărturisit, sunt scriitori canadieni care scriu și despre familiile lor, și despre fapte deosebite întâmplate în cadrul comunității apropiate.
  Corneliu Florea și-a exprimat dezamăgirea pentru ceea ce a văzut la Făgăraș: eroi români din Primul Război Mondial au fost scoși din cimitir și depozitați într-o intersecție de circulație, într-o incintă realizată din beton. „O batjocură mai mare pentru eroi nici că se putea la împlinirea centenarului”, a spus Corneliu Florea.
  Despre volumul lansat a formulat câteva opinii și jurnalistul Alin Cordoș.
  În continuare, prof.univ.dr. Vasile Șoimaru, unul dintre contemporanii cei mai activi și dedicați cauzei românești, a prezentat trei volume masive în care sunt publicate o parte din cele 100 de cărți importante pe care confrații de peste Prut doresc să le aducă omagiu la împlinirea centenarului Unirii. De asemenea, şi profesorul Șoimaru a vorbit despre modul în care sunt trataţi eroii români, referindu-se la ostașii căzuți în Al Doilea Război Mondial la Cotul Donului, care se odihnesc în locuri doar cu aparență de cimitir îngrijit. De amintit faptul că patriotul român a prezentat o excepțională hartă a Basarabiei, o reeditare a celei apărute în perioada interbelică.
  La eveniment au luat parte președintele cenaclul literar „George Coșbuc”, scriitorul Olimpiu Nușfelean, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, juristul Alexandru Câțcăuan, scriitori și elevi, aceştia din urmă recitând poezii, coordonați de profesoara Ionela Silvia Nușfelean, de la Palatul Copiilor Bistrița.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (2 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close