|

Centrul Misionar de Tineret „Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi, la ceas aniversar

-A A +A

Centrul Misionar de Tineret „Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi, la ceas aniversar
  Sâmbătă, 7 iulie 2018, se împlinesc 3 ani de la inaugurarea frumosului edificiu clădit pe îndemnul înțeleptului Solomon: „Deprinde pe tânăr cu purtarea pe care trebuie s-o aibă; chiar când va îmbătrâni nu se va abate de la ea” (Pilde 22,6).
  Cu acest prilej, în biserica din stațiune a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de către pr. Paul Gavriloaie, directorul Centrului de Tineret, și pr. Mihăiță Mînzat, din Parohia Liviu Rebreanu, prezent în tabără. În cadrul slujbei, zeci de tineri s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.
  La finalul Sfintei Liturghii, în memoria părintelui Ioan Bunea, ocrotitorul spiritual al acestui așezământ, a fost oficiată slujba parastasului.
  La sfârșitul slujbei de pomenire, pr. Paul Gavriloaie le-a vorbit tinerilor prezenți în tabără despre personalitatea pr. Ioan Bunea. În cuvântul său, acesta a evidențiat că, prin construirea a trei biserici în vremuri grele, părintele Bunea este un model de jertfire de sine pentru Biserică, iar prin preocuparea sa permanentă de a-i catehiza pe tineri, el rămâne un misionar al Evangheliei lui Hristos, demn de urmat.
  În cei trei ani de la inaugurare, mii de tineri, atât din țară, cât și din străinătate, au trecut pragul Centrului Misionar de Tineret „Ioan Bunea” din Sângeorz-Băi. Aici se desfășoară în special tabere, dar și activități dedicate tinerilor sau workshop-uri pentru profesori sau preoți. Tinerii din Sângeorz-Băi sunt și ei beneficiari ai acestui centru, coordonat de către pr. Paul Gavriloaie.

  preot Cornel Coprean

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close