|

Amenzi de peste 150.000 de lei aplicate de poliţiştii bistriţeni la sfârşit de săptămână

-A A +A

Amenzi de peste 150.000 de lei aplicate de poliţiştii bistriţeni la sfârşit de săptămână
Polițiștii bistrițeni acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității şi, totodată, sunt pregătiţi să intervină atunci când situaţia o impune.
În perioada 6-8 iulie a.c., polițiștii bistrițeni au acționat pe raza întregului județ, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră. În acest interval de timp, polițiștii au intervenit la peste 180 de evenimente, dintre care 174 au fost sesizate prin SNUAU 112. În urma activităților, au fost constatate 36 de infracţiuni, din care 12 la regimul circulației. Au fost depistate în flagrant delict 12 persoane. De asemenea, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat peste 450 de sancţiuni contravenţionale, majoritatea conform OUG 195/2002 – privind circulația pe drumurile publice, a căror valoare depășește 155.000 lei. Totodată, au fost reținute 27 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

Exemple:
La data de 6 iulie a.c., pe DN 17C, un bărbat de 44 ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism prin localitatea Coșbuc, pe fondul consumului de alcool, a pierdut controlul acestuia, acroșând autoturismul care circula în fața sa. În urma coliziunii au rezultat doar pagube materiale. Ambii conducători auto implicați au fost testați cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 44 ani. Acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.
***
La data de 7 iulie a.c., pe DN 17D, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 30 ani, din Nepos, în timp ce conducea un autoturism prin localitatea Rebrișoara având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. A fost înregistrat dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.
***
La data de 7 iulie a.c., pe DJ 172D, polițiștii Serviciului de Ordine Publică au identificat în trafic un bărbat de 35 ani, din Bistrița Bîrgăului, în timp ce conducea un autoturism prin localitate fără să dețină permis de conducere. S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.
***
În noaptea de 7/8 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier au depistat în trafic un bărbat de 32 ani, din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză, s-a înregistrat dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducerea uni autovehicul sub influența alcoolului.
***
La data de 7 iulie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au oprit pentru control în trafic o femeie de 31 ani, din Domnești, în timp ce conducea un autoturism prin localitate. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că femeia nu deține permis de conducere. A fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere.
***
La aceeași dată, 7 iulie a.c., pe DJ 151, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat un bărbat de 35 ani, din Budești, în timp ce conducea un moped prin localitate fără a deține permis de conducere. S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
***
În noaptea de 7/8 iulie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au depistat în trafic un tânăr, de 25 ani, din Năsăud, care conducea un autoturism pe DN 17C, prin localitatea Salva, fiind sub influența alcoolului. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de peste 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel, acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.
***
În aceeași noapte, 7/8 iulie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au identificat în trafic un tânăr de 23 ani, din Rebra, în timp ce acesta conducea un autoturism prin localitatea Parva având o alcoolemie de peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
***
La data de 7 iulie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi au depistat în trafic un bărbat de 49 ani, din Rodna, care conducea un moped prin Sângeorz-Băi fără să dețină permis de conducere. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
***
La data de 7 iulie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au oprit în trafic pentru control un tânăr de 24 ani, din Rodna, în timp ce conducea un autoturism prin localitate. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența alcoolului.
***
La aceeași dată, 7 iulie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au depistat în trafic un bărbat de 60 ani, din Rodna, care conducea un moped prin localitate fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. A fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
***
La data de 8 iulie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat în trafic un bărbat de 31 ani, din Teaca, în timp ce conducea un moped prin localitate fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close