Primarul Mircea Runcan: „Lucrăm din plin pentru a moderniza și autoriza școlile de pe raza comunei Nimigea”

-A A +A

Primarul Mircea Runcan: „Lucrăm din plin pentru a moderniza și autoriza școlile de pe raza comunei Nimigea”
  Încă din primele zile ale vacanței de vară, administrația comunei Nimigea a demarat ample lucrări de reabilitare și modernizare a unităților de învățământ, în vederea autorizării ISU și DSP, în cadrul unor investiții susținute din fonduri guvernamentale, prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua.
  Din discuțiile purtate în teren, luni, reiese că este vorba despre reabilitarea și modernizarea Şcolii Gimnaziale Nr. 1 din Mititei, modernizarea Şcolii Gimnaziale Nr. 2 din Mititei, reabilitarea și modernizarea Şcolii Primare din Mintiu, modernizarea Şcolii Gimnaziale din Tăure, reabilitarea și modernizarea Şcolii Primare și a Grădiniței cu Program Normal din Nimigea de Sus, modernizarea Şcolii Primare și a Grădiniței din Florești.
  Lucrăm din plin la aceste obiective și dorim ca la începutul anului școlar toate școlile să fie în regulă, din toate punctele de vedere”, ne-a spus primarul Mircea Runcan.
  Pe lângă instituțiile școlare, edilul veghează la derularea altor investiții cuprinse în planul Primăriei Nimigea pe 2018, majoritatea susținute din fondurile europene ale Programului Național de Dezvoltare Rurală. Astfel, în diferite stadii de execuție se află: modernizarea casei de nunți din satul Nimigea de Jos, modernizarea infrastructurii rutiere de pe raza comunei Nimigea, construirea unei capele mortuare în Nimigea de Jos (în curs de achiziție a lucrărilor), modernizarea drumurilor agricole din comuna Nimigea (în curs de evaluare a ofertelor), construirea unei grădinițe cu program normal pentru patru grupe de preșcolari în Nimigea de Jos (în curs de licitație), reabilitarea și modernizarea Căminului Cultural din Mintiu (în curs de licitație). Pe lângă toate acestea, primarul Mircea Runcan a reușit, de curând, să modernizeze iluminatul public stradal în toate cele opt sate ale comunei Nimigea.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close