|

Școala Sanitară Postliceală Carol Davila Bistrița, în practică de vară în Germania

-A A +A

Școala Sanitară Postliceală CAROL DAVILA – Bistrița în practică de vară în Germania
Sâmbătă 7 iulie 2018, un grup de 16 elevi ai Școlii Sanitare Postliceale Carol Davila din Bistrița, specializarea Asistent medical generalist, a plecat spre localitatea Edertal-Giflitz (Hesen), unde timp de 7 zile vor efectua practică în trei centre de îngrijire pentru seniori.

 Grupul este format cu preponderență din elevi ai anului trei, după cum urmează: Buta Violeta, Leșan Mihai, Buculei Eliza, Iujan Cristina, Covaci Cristina, Bodiu Loredana, Diaconescu Anca și Jarda Elisabeta. Din anul doi au fost selectați doar elevii: Ilovan Lucian Claudiu, Lușcan Valer Ioan, Oul Florica, Motogna Cristina și Pavel Vasile. Din anul întâi au fost selectați doi elevi, câte unul din fiecare clasă: Mehelean-Pop (Tiniș) Alina-Persida din I-A și Georgiță Nicolae Ștefan din I-B. Grupul este însoțit de dna profesor instructor de practică Sabina Șot.

Această acțiune este consecința unui Contract încheiat între Asociația Liga Femeilor din Județul Bistrița-Năsăud (Școala Sanitară Postliceală ,,Carol Davila” din Bistrița) cu Asociația Internationales Bildungs- und Sozialwerk e.V. din Iserlohn- Germania, semnat la data de 26 oct.2017.

Contractul stabilește obiective concrete care s-au desfășurat pe parcursul întregului an școlar. În primul rând implementarea în programa școlară a celor trei ani studiu limba germană. Pentru absolvenții anilor anteriori, și cei care doresc să aprofundeze limba germană s-au organizat cursuri intensive de învățare a limbii germane, cursuri care s-au finalizat cu susținerea examenului de competențe lingvistice nivel B1 la Institutul Goethe din Cluj Napoca, care a avut loc la începutul lunii iunie a.c.
În octombrie anul trecut, un grup mai restrâns de profesori și elevi au efectuat un schimb de experiență, vizitând mai multe Centre de îngrijiri pe care le are această Asociație în rețeaua sa din Germania, unde deja avem cinci absolvenți ai școlii noastre care lucrează cu contract de muncă.
Acest proiect urmează să prindă amploare, prin faptul că începând cu anul școlar 2018-2019, conform unui grafic, permanent un număîr de elevi se vor afla o perioadă mai lungă în practică în aceste Centre din Germania.
Toate cheltuielile ce privesc transportul, cazarea și masa grupului a celor doi conducători auto care însoțesc grupul, sunt suportate de către partenerul german, prof.dr.dr. h.c. Heinrich Schnatmann.

 Alexandru Câțcăuan

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Vizitator

Asa, duceti-i si aratatile unde pot emigra dupa terminarea studiilor, ca tzara asta n-are nevoie de ei si copiii dupa terminarea studiilor trebuie sa-si " ia lumea-n cap " ... Statul asta prost, nu asigura repartitie si/sau locuri de munca nici macar sefilor de promotii ( la stat ) ... sau cel putin primilor 5-10 absolventi in ordinea mediilor, dara-mi-te celorlalti ... si tinerii scolarizati pe banii nostri publici, sunt nevoiti sa plece din tzara cat vad cu ochii ... sa faca si sa duca plusvaloare strainilor, care efectiv ne fura inteligenta.
Importam pakistaneji, israelieni, afgani... negrii si alte categorii ... pe care sa-i tinem tot noi si exportam toata inteligentza pe care o producem pe banii publici ! Asta-i politica dusa de toti politrucii de dupa Revolutie incoace, indiferent ca-i de " cea ori hais " !
RUSINEEEE... INCOMPETENTZA SI PROSTIE ... CAT INCAPE !!!

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close