Părintele Dumitru Morar, cetățean de onoare al comunei Salva

-A A +A

Părintele Dumitru Morar, cetățean de onoare al comunei Salva
  Ultima duminică a venit pentru credincioșii din parohia Salva cu o sărbătoare notabilă, întrucât cei 35 de ani de activitate ai preotului Dumitru Morar, în calitate de paroh al bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, au fost încununaţi de primirea titlului de „Cetățean de Onoare al comunei Salva”. Evenimentul s-a petrecut la sfârșitul Tainei Sfântului Maslu, la care au participat preoții din Cercul Năsăud, în frunte cu protopopul Ioan Dâmbu, alături de 300 de credincioși.
  De altfel, protoiereul Năsăudului, părintele Ioan Dâmbu, a avut numai cuvinte de laudă la adresa părintelui Dumitru Morar.
  După înmânarea titlului, primarul Gheorghe Onul a reliefat în cuvântul său rodnica activitate desfășurată în plan administrativ și în plan religios-moral, subliniind câteva dintre realizările părintelui Dumitru Morar în parohia Salva, cum ar fi: modernizarea casei parohiale, reabilitările realizate la biserica din centrul comunei, dar și implicarea pentru ridicarea bisericii din lemn a mănăstirii „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” sau pentru construirea unui Monument al Eroilor.
  Discursuri frumoase la adresa celui sărbătorit au mai avut părintele Ovidiu Sermeșan, din parohia III Năsăud, și tânărul teolog Marius Ilie Butaciu, din parohia Salva. Acesta din urmă, împreună cu primepitropul Grigore Pupăză i-au oferit părintelui Morar o Sfântă Evanghelie și o Sfântă Cruce din partea credincioșilor. Vădit emoționat, părintele Dumitru Morar a ținut să mulțumească tuturor celor prezenți pentru toate cuvintele frumoase și mai ales pentru susținerea credincioșilor în cei 35 de ani de slujire în parohia Salva.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (4 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close