Școala generală din Prundu Bârgăului va fi reabilitată energetic

-A A +A

Școala generală din Prundu Bîrgăului va fi reabilitată energetic
Primăria Prundu Bârgăului a reușit să acceseze o finanțare de 2,6 milioane de lei pentru realizarea unor lucrări de reabilitare și eficientizare energetică a școlii generale cu clasele I-IV din Prundu Bârgăului.

Clădirea, în care învață peste 200 de elevi, va fi modernizată și reabilitată energetic, banii pentru realizarea investițiilor urmând să fie alocați prin Programul Național de Dezvoltare Locală și din bugetul local.

“Este o investiție așteptată și extrem de necesară pentru dezvoltarea infrastructurii școlare în comuna Prundu Bîrgăului. După finalizarea acestor lucrări, elevii vor desfășura orele de curs în condiții moderne. Cu această investiție, mai facem un pas important în modernizarea întregii infrastructuri școlare din comună. Am finalizat o grăiniță modernă, lucrăm la o nouă clădire pentru elevii din ciclul gimnazial, am semnat un contract de finanțare pentru o nouă grădiniță la Susenii Bîrgăului și suntem în procedură de achiziție cu acest proiect, de reabilitare energetică a școlii cu clasele I-IV. Pentru noi este foarte important ca elevii să aibă condiții moderne, europene în școli” spune primarul comunei, Doru Crișan.

Proiectul “REABILITARE ȘI EFICIENTIZARE ENERGETICĂ ȘCOALA GENERALĂ CLASELE I – IV ÎN COMUNA PRUNDU BÎRGAULUI, JUDEȚUL BISTRIȚA-NĂSĂUD” are o valoare de 2,6 milioane de lei și presupune reabilitarea termică a clădirii (P+2E), modernizarea acoperișului cu o învelitoare nouă, din țiglă sau tablă, înlocuirea tâmplăriei din lemn cu una nouă, modernă și performantă energetic.

De asemenea, se vor revizui finisajele pereților și ale tavanelor, se vor înlocui pardoselile existente cu pardoseli noi și performante, se vor realiza termoizolațiile necesare atât la pereți exteriori cât și la planșeul de la ultimul nivel, se vor înlocui toate instalațiile cu unele noi și moderne.

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close