|

Tabăra de creaţie – Viața în vacanță

-A A +A

Tabăra de creaţie – Viața în vacanță
  Treizeci de copii au avut parte de activități creative și ateliere meșteșugărești la parohia romano-catolică din municipiul Bistrița în perioada 25 iunie – 6 iulie anul curent. Secolul XXI este marcat printr-o lume schimbătoare, care se dezvoltă și este dominată de tehnologie. Astfel de evenimente sunt esențiale pentru a educa copiii în paralel, respectiv pe lângă viața virtuală să învețe și cultura și obiceiurile noastre păstrate din veacuri. Copiii noştri, care cresc într-o astfel de lume, fie nu au posibilitatea, fie nu mai au de la cine să înveţe despre trecutul stramoşilor, cultura şi obiceiurile lor, iar astfel de evenimente sunt esențiale.

  Tabăra de creaţie care a început pe data de 25 iunie a venit in ajutorul celor mici şi părinţii lor. În cele două săptămâni de tabară, cei 30 de şcolari, cu vârsta curpinsă între 6 -12 ani, au avut posibilitatea de a învaţa de la dascăli cu experienţă dansuri, jocuri și cântece populare, arta olăritului, împletitul papurei, varietatea cusutului, dar și frumusețea actoriei, care s-a remarcat prin aducerea la viață a poveștii Albă ca zăpada și cei șapte pitici.

  Pe lângă toate acestea, ca în fiecare tabără, accentul a fost pus şi pe joaca, mult sport şi distracţie. În fiecare zi copii au avut parte de o serie de jocuri în aer liber, dar şi de plimbări şi sport în Parcul Mare şi în Pădurea Parc Schullerwald. Cum cea mai bună metoda de răcorire vara este apa, organizatorii s-au gândit şi la acest aspect. La Casa Ema au avut parte de o întreagă după-masă de bălăceală şi distracţie.
  Tabăra s-a încheiat pe 6 iulie, cu expoziţia lucrurilor făcute de copii in cele două săptămâni de tabără, dar şi cu un spectacol în care copii au dat viaţa personajelor din povestea Albă ca zăpada și cei șapte pitici, la care au participat şi părinţii. Toate acestea în Pădurea Schullerwald.
  Cea de a V-a ediție a Taberei de Creație a fost organizată de către Asociația Pro Hereditatem, cu sprijinul financiar al Primăriei Municipiului Bistriţa şi al Fundaţiei Communitas. Mulţumim totodată tuturor celor care au ajutat la organizarea taberei, şi oragnizaţiei judeţene UDMR pentru sprijinul logistic acordat.

  Biroul de presă al UDMR

   

  Votează acum!

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close