|

Mențiuni și premii speciale pentru elevii lotului județean la Concursul Național de Comunicări Științifice - Geografie

-A A +A

Mențiuni și premii speciale pentru elevii lotului județean la Concursul Național de Comunicări Științifice - Geografie
  La Cumpăna (județul Constanța) s-a încheiat, joi, etapa națională a Concursului de Comunicări Științifice - disciplina Geografie, destinat elevilor de liceu. Județul Bistrița-Năsăud a fost reprezentat de un lot format din trei elevi de la Colegiul Tehnic Infoel Bistrița (pregătiți de profesor Cristina Rusu) și un elev de la Liceul de Arte „Corneliu Baba” Bistrița (profesor Alina Costinași). În urma susținerii lucrărilor originale de cercetare, toți cei patru elevi ai lotului județean au reușit să se numere printre câștigători. Astfel, Marinel Cîrcu (Infoel) și Cristan Andrei Duda („Corneliu Baba”) au obținut câte o mențiune, în timp ce Maria Matean și Andreea Iușan, de la Infoel, au primit câte un premiu special.
  A fost un concurs de înalt nivel calitativ, majoritatea lucrărilor prezentate de elevii din țară fiind foarte bune, astfel încât diferența de punctaj între lucrările premiate a fost foarte mică. Elevii din județul nostru s-au descurcat foarte bine, au reușit să obțină punctaje mari și să se întoarcă acasă cu două mențiuni și două premii speciale. Este lăudabil efortul acestor elevi, care aleg să se implice, în timpul liber, în activități de cercetare științifică și să participe, în timpul vacanței de vară, la acest concurs național”, ne-a declarat profesoara Cristina Rusu, coordonator al lotului județean de elevi.
  La rândul lor, cei patru elevi s-au declarat mulțumiți de rezultatele obținute și de perioada petrecută în județul Constanța.
  A fost o experiență de neuitat, pe care sper să o repet și în următorii ani. Am obținut un premiu special, sunt mulțumită pentru prima participare la etapa națională a acestui concurs, mai ales că am concurat cu elevi din clasele mai mari, eu absolvind clasa a IX-a. O să mă pregătesc mai mult anul viitor și sper că voi obține un rezultat mai bun. Am petrecut câteva zile frumoase la concurs, am cunoscut elevi din toată țara și am legat prietenii care sper să dureze mult timp de acum înainte”, a mărturisit Maria Matean.

  Alexandru GEORGIŢĂ

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (3 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close