Ţara mea

Plecarea lui Kovesi, un pas mic spre democratizarea țării

-A A +A

Plecarea lui Kovesi, un pas mic spre democratizarea țării
După 32 de zile de lectură, președintele Iohannis a semnat eliberarea din funcție a procurorului şef al Direcţiei Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, relaxând acumularea uriașă de tensiuni din societatea românească. Așa cum se știe, președintele României a prelungit pe cât a fost rezonabil cu putință perioada de așteptare, argumentându-se că ar citi temeinic, pentru a înțelege. Altfel spus, în virtutea preciziei cu care este investită etnia sa de către alții, domnul președinte a măsurat de o grămadă de ori până să taie o dată, să semneze. Așteptările unora ca Laura Codruța Kovesi să arate abilitate și să își dea demisia, nu a fost împlinită, domnia sa acționând în virtutea misiei primite de undeva și a spiritului bolovănos ardelenesc, de a nu ceda. De altfel, ea spuse de mai multe ori: „Noi suntem DNA și nu ne lăsăm”, arătând că nu dă seamă de ceea ce face nici măcar poporului român, Parlamentului. Tânără și fără experiență, nu avea de unde ști că este doar un instrument, o rotiță în angrenaj.
Din altă perspectivă, coborârea corupției din țară în limite rezonabile necesară fiind, prin înființarea DNA s-a creat un instrument de luptă politică și economică antiromânească, asemănătoare perioadei de tristă amintire, de la instaurarea regimului impus de sovietici după Al Doilea Război Mondial. Pentru a îndrepta un arc, spunea cândva Lenin, referindu-se la lupta de clasă și motivându-și excesele împotriva bogaților din societatea rusă, lemnul trebuie îndoit dincolo de linia dreaptă. Cam așa a procedat Kovesi, formată de fostul președinte Traian Băsescu, în ,,cooperare” cu generalul SRI Coldea („spectaculos”, în opinia lui Traian Băsescu), patronând nelegiuirea. Sunt atâția care cred că dacă existau motive întemeiate în dosarele lui Dragnea, era de mult înfundat.
Dacă cineva își închipuie că fără cei trei sistemul pe care l-au patronat moare, se înșală, deoarece ei sunt doar fața văzută a unui mare angrenaj prin care se exprimă și o parte a intelectualității, cea coruptă de bani străini și abilă să manipuleze împotriva valorilor naționale. Sunt în bună parte profitorii regimului comunist, camuflați și în fosta Meditație transcedentală, care profită de tot ce se poate obține în marginea sau prin eludarea legii.
Zăngănitul cătușelor trebuie înlocuit cu o practică impecabilă a Justiției.
Din această revocare, orchestrată pe lege de ministrul Justiției, Tudorel Toader, președintele Iohannis s-a ales cu atacuri din partea ,,rezistențelor” lui Soros, însă câștigul mai mare pe care îl are este în rândul celor care s-au înfuriat văzând prezența lui între demonstranți, în geacă roșie, și care-l apreciază acum ca rațional.
DNA poate deveni o instituție benefică pentru țară printr-o conducere bazată pe legi moderne și eliberată de excesele cunoscute, suficiente pentru demiterea doamnei Kovesi.
Fiind vorba de abuz asupra statului român și a cetățenilor, „triedrul”, grupul de trei mai sus amintit, ar trebui pus sub acuzare și judecat pentru excesele din ultima perioadă. Neîndoielnic, catastrofală ar fi continuarea activității falangei sorosiste din România și intrarea în politică a fostului procuror şef al DNA.
Suntem în anul centenarului și coeziunea națională nu credem că mai trebuie bruiată de mercenari plătiți care doresc să se substituie votului democratic.
Până departe este mult și există fațete ale democrației care ni s-au arătat și generațiile mai vechi nu le vom trăi funcționale, dar ca năzuință nu-i de aruncat nici acest pas mic spre democratizarea țării.

 

Aprecierea dvs: - Media: 2.9 steluţe (9 voturi)

Comentarii

imaginea utilizatorului Vizitator

Trebuie sa mai plece ... si cine a ridica-to in " slavi " si i-a dat o " basca " in loc de " palarie " . " Destituita " pentru grave nereguli in actul managerial si este numita in forul " superm de control si coordonare ... " profesionala ?! Mai sa fie ... !!!

imaginea utilizatorului Vizitator

Exact cum foarte bine a sesizat domnul Tariceanu , azi-maine o sa ajungem sa fim catalogati tzara cu cea mai inalta rata a coruptiei, pentru tot felul de maruntisuri ( pe gaini, oua , cartabosi ... sau carnatzi de ti-e si rusine sa le pronunti ) , de n-o sa gasim cine sa ne mai conduca . Vorba domnului Basescu... cand ne spunea ca nicaieri nu exista " ingeri " ... si cata dreptate avea...
Avem senzatia ca prea sunt " fortzate " lucrurile prin acest DNA, din dorintza de a arata cuiva ( cui ??? ) cat suntem noi de " eificienti " in lupta impotriva coruptiei si cat de eficienta este aceasta institutie, ( in a " distruge vieti si persoane publice " fara sa raspunda nimeni daca " lucratorii " au comis abuzuri ori grave neglijente in serviciu ... cum bine relata tot domnul Tariceanu la un interviu dat la un post de TV ... ) .
Problema insa este faptul ca efectiv politrucii nostri nu vor sa faca acest lucru, deoarece toti se perpetueaza pe la " butoane " cand se invarte roata si toti fac la fel, tot felul de potlogarii , unii impotriva celorlalti si prea avem senzatia ( fara suparare din partea cuiva ... ) ca DNA este ceva "artificial " si a devenit un fel de instrument al luptei politice dintre opozitie si cei aflati la putere .

De aceia domnilor guvernanti , credem ca este imperios necesar :
1/. Scoaterea Ministerului Public, de sub tutela Ministerului justitiei si de sub Puterea Judecatoreasca, pentru ca procurorii desi au atributiuni in multe domenii juridice ... , ei nu desfasoara acte de justitie ( de judecata ) ci doar activitati de cercetare - documentare si de aparare al interesului public , similare avocatilor ;
2/. Scoaterea procurorilor din " randul magistratilor " , acestia sa fie " transferati " in Puterea administrativ-executiva ca organe judiciare precum Politia si Jandarmeria , Ministerul Public sa faca parte din Guvern de sine statator si sa fie condusi de un ministru , chiar daca procurorul general se va numi astfel si va fi numit dupa procedura parlamentara ;
3/. Reincriminarea denuntului calomnios, astfel incat, sa nu mai poata fi un instrument de constrangere si batjocura politica prin intermediul procurorilor , iar denutzarea oricarei fapte, sa poata fi efectuata doar inauntrul termenului de 30-60 de zile ;
4/. Punerea in vigoare de indata a legii raspunderii magistratilor si al organelor judiciare , pentru abuzurile si neglijenta in serviciu, acestia sa raspunda la fel ca si oricare cetatean de natura civila , carora sa li se dea un spor de pedeapsa , astfel incat sa fie inhibata definitiv tendintza de abuz , neglijentza si interventie ilegala asupra cuiva ;
5/. Procurorilor ( indiferent ca-s civili ori militari ) sa le fie interzis a dispune " arestarea " cuiva, fara aprobarea unei Instante de judecata , bazata pe niste probe si indicii viabile si nu doar presupuneri fara suport judiciar , care duc in final la " neinceperea , scoaterea de sub urmarire penala sau pur si simplu clasarea cauzei din lipsa de probe " ;
6/. Nu procurorii sa aiba " puterea " generala de a-i aresta pe judecatori, ci invers, cei din urma, sa aiba fortza si puterea legii asupra lor, cand constata grave neglijente si abuzuri comise in exercitarea atributiunilor de serviciu ;
7/. Redefinirea notiunii de " coruptie " si inlocuirea pedepsei , cu forme de raspundere civila si materiala , nu penala . ( Cine comite un abuz in serviciu, de exemplu sa fie obligat la plata catre stat a triplului sumei care face obiect al abuzului comis ... - ca exemplu si sa fie de competenta atat a Instantelor civile cat si penale de judecata ) .
Dar... cred ca am facut niste " comentarii" fix degeaba, ca nimeni nu vrea de fapt ordine in tzara asta , sau o intelege fiecare dupa propriul interes !

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close