Pe 29 iulie, ”Hora de la Rotunda” ajunge la cea de-a X-a ediție

-A A +A

 

Pe 29 iulie, ”Hora de la Rotunda” ajunge la cea de-a X-a ediție
foto: Mesagerul de BN

Organizat de Primăria comunei Măgura Ilvei și Primăria comunei sucevene Cîrlibaba, Festivalul Interjudeţean al Jocului şi Tradiţiilor Populare ”Hora de la Rotunda” va ajunge la sfârșitul acestei luni la o ediție jubiliară. După cum ne-a anunțat primarul comunei Măgura Ilvei, Valer Avram, cea de-a X-a ediție a evenimentului este programată în ziua de duminică. 29 iulie.

Manifestările vor debuta la orele amiezii, cu slujbă la Cimitirul Eroilor din Pasul Rotunda, acolo unde odihnesc 685 de ostași căzuți în Primul Război Mondial. Apoi, de la ora 13.00, va debuta un amplu spectacol folcloric, în care capul de afiș este ținut de solista Angela Rusu. Vor evolua soliștii și dansatorii ansamblurilor ”Măgureanul” din Măgura Ilvei, ”Bujorul de munte” din Cârlibaba, ”Poienița” din Poiana Ilvei, ”Someș-Ilva” din Ilva Mică, Păunița” din ”Sângeorz-Băi și ”Vasile Lucaciu” din Siseşti. Vă așteptăm cu drag !”, a ținut să sublinieze primarul Valer Avram.

Pasul Rotunda este situat la intersecția a trei regiuni istorice (Maramureș, Țara Năsăudului și Bucovina) şi este considerat cel mai pitoresc pas de altitudine din Carpații Orientali. De pe Valea Someșului, se poate ajunge din Drumul Național 17D, respectiv pe ruta Năsăud - Rodna - Șanț - Valea Mare.

 

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (2 voturi)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close