Dramele nevăzute şi neştiute din penitenciarele româneşti ajung şi la Bistriţa. Spectacol inedit al trupei de teatru Ţuhaus

-A A +A

Dramele nevăzute şi neştiute din penitenciarele româneşti ajung şi la Bistriţa. Spectacol inedit al trupei de teatru Ţuhaus
E vorba de dramatica poveste a unui bărbat care şi-a petrecut cinci ani în penitenciarele româneşti, de la împrejurările care i-au adus condamnarea, la mizeria și abuzurile închisorii și lupta împotriva acestora, până la reflecții asupra pedepsei și asupra pierderilor personale din perioada respectivă.

Marți, 14 August, la ora 19:00, la sala Valeria Peter Predescu a Centrului Cultural Dacia, din Bistrița (administrat de Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud), va avea loc o reprezentație a spectacolului de teatru Țuhaus.

Reprezentația va fi urmată de o discuție cu scriitorul Vasile Ernu și echipa spectacolului.

Spectacolul face parte din ȚUHAUS – Resurse; Istorii; Dialog, un proiect de jurnalism şi teatru documentar, care studiază istoria recentă a închisorii românești şi care îşi propune să deschidă un dialog despre mizele și finalitatea pedepsei.

Echipa spectacolului: Vlad Bălteanu, Mişa Dumitriu, Alex Horghidan, Andrada Lăutaru, Alexandru Potocean, Andrei Şerban, Alexandra Voivozeanu.

ȚUHAUS - Resurse; Istorii; Dialog este co-finanțat de Administrația Fondului Național Cultural și de către UNITER, din fondurile de timbru teatral. Spectacolul Țuhaus a fost produs în 2017 de Asociația Reciproca (Cluj) și co-produs de Asociația ADO și MACAZ Teatru Bar Coop (București). Alături de Administrația Fondului Național Cultural și UNITER, producția a fost finanțată și de Primăria Municipiului București, prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB, în cadrul Programului cultural București Oraș participativ 2017.
Link eveniment - https://www.facebook.com/events/259790234750124/
Link site – www.tuhaus.ro

 

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close