Locomotiva care va împodobi parcul din faţa gării a sosit la Bistriţa

-A A +A

Locomotiva care va împodobi parcul din faţa gării a sosit la Bistriţa
Informaţia a fost confirmată de viceprimarul Bistriţei Cristian Niculae. El a scris pe pagina sa de socializare că proiectul aducerii unei locomotive cu aburi la Bistriţa aparţine directorului general tehnic în Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, Alexandru Moldovan Macarie, „căruia îi mulțumesc pe această cale, deoarece orașul nostru capătă astfel un punct de atracție mai rar întâlnit”. Alexandru Moldovan Macarie nu este nimeni altcineva decât fratele preşedintelui Consiliului Judeţean, Radu Moldovan.

Locomotiva fost construită in anul 1947 la uzinele Domeniilor Reșița, după modelul german D.R. 52, cu numeroase îmbunătățiri făcute de către ingineri români. A funcționat în depoul de locomotive Dej și Cluj și a fost scoasă din serviciu în anul 1960.
Cristian Niculae: „Pentru a fi expusă in orașul nostru ea a fost recondiționată în Atelierele CFR Cluj. Sperăm ca cetățenii orașului și nu doar ei să se bucure de această prezență frumoasă, inedită și impunătoare!”, mai arată Niculae.

 

Aprecierea dvs: - Media: 3 steluţe (2 voturi)

Comentarii

imaginea utilizatorului altul

vicele

Mai ce-ti mai place sa te pozezi.... esti ca o fetita de 16 ani .... esti de tot rasul

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close