|

Campul Național de Temerari Gardienii Timpului 2018 - Lunca Ilvei

-A A +A

Campul Național de Temerari Gardienii Timpului 2018 - Lunca Ilvei
  În perioada 22 - 28 iulie 2018, satul Lunca Ilvei din Bistrița-Năsăud a răsunat de voci și râsete de cercetași. Campul Național de Temerari, după cum îl cunosc cercetașii, a adunat peste 250 de participanți, copii cu vârste între 10 și 14 ani și peste 50 de adulți, care s-au bucurat de o săptămână plină de aventură, ateliere din care au învățat lucruri noi, drumeții pe munte și o mulțime de prieteni noi.
  Tinerii cercetași au avut ocazia să învețe despre reciclare și să își exerseze abilitățile creative pentru a crea diferite obiecte din materiale reciclabile, au rezolvat mistere și enigme, și-au demonstrat cunoștințele în supraviețuire pe munte și prim ajutor și au jucat rolurile principale în scenetele gândite chiar de ei la teatru forum.
  Nu au uitat nici de bucuria de a fi copii și s-au cățărat în copaci, s-au legănat în hamace uriașe și s-au plimbat pe podul suspendat, toate într-o zi întreagă de aventură. Cercetașii au făcut și o drumeție în munții Rodnei, plină de provocări și voie bună.
  Prietenii cercetașilor din Campul Național de Temerari 2018 au fost alături de ei la fiecare pas și i-au ajutat să ofere participanților o săptămână de neuitat. Primăria Lunca Ilvei, cu sprijinul primarului Lupșan Flaviu, a oferit locul perfect pentru camp, Ocolul Silvic Valea Ilvei, Fabrica Silvania Internaţional au asigurat materialele de construcții, Napolact a făcut micul dejun mai delicios, Questo le-a oferit ocazia perfectă să cunoască și mai bine campul, Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, Serviciul Public Salvamont Bistrița-Năsăud și Formația Salvamont Rodna au oferit sprijin în tot ceea ce înseamnă drumeții și aventură.


  Organizaţia Naţională „Cercetaşii României” (www.scout.ro) este cea mai veche mișcare educațională de tineret din România, membră fondatoare a Organizaţiei Mondiale a Mişcării Scout (WOSM). Cercetășia este un model educațional, de formare continuă, având ca scop dezvoltarea de indivizi responsabili și implicați în comunitățile din care fac parte.
  De peste 100 de ani, modelul educațional bazat pe pedagogie cercetășească contribuie la crearea unei lumi mai bune prin implicarea personală a sute de milioane de oameni care cred și respectă valorile cercetăşești.
  În România, organizaţia serveşte aproximativ 5.000 membri, prin 80 de filiale și sucursale active în comunități din toată țara, iar la nivel mondial, organizaţia numără 40 milioane de membri, în 224 de ţări şi teritorii.

  Daniel Onofrei

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close