În așteptarea CEx-ului PSD, ALDE anunță listele separate pentru alegerile europarlamentare

Ioan Țintean: ” Mergem separat la euroalegeri. Nu avem a ne face reproșuri, dar facem parte din familii politice europene total diferite”

-A A +A

Ioan Țintean: ” Mergem separat la euroalegeri. Nu avem a ne face reproșuri, dar facem parte din familii politice europene total diferite”
Preşedintele ALDE Bistriţa-Năsăud, Ioan Ţintean spune că democrat-liberalii vor candida pe liste separate la euroalegerile din 2019 şi vor susține un singur candidat la alegerile prezidenţiale, evident fiind vorba de Călin Popescu Tăriceanu.

„Spre deosebire de alte partide, noi nu trebuie să ne căutăm candidaţi, aceştia existând atât în cazul europarlamentarelor dar şi în cel al alegerilor prezidenţiale. Concret, pentru toată lumea este evidentă prestaţia bună a Noricăi Nicolai, în acelaşi şablon intrând şi Renate Weber, aşa că lucrurile sunt practic, rezolvate. Cât despre alegerile prezidenţiale, aici candidatul ALDE este deja ştiut, e vorba de preşedintele Călin Popescu Tăriceanu”, explică Ţintean.
Întrebat dacă Tăriceanu ar putea deveni candidatul actualei coaliţii PSD-ALDE în cursa pentru Cotroceni, Ioan Ţintean a infirmat această posibilitate: „ Există şi această variantă, doar că PSD este un partid prea mare pentru a nu avea propriul candidat la Palatul Cotroceni. Sigur că doar în situaţii deosebite ar putea interveni o anumită înţelegere, dar nu cred aşa ceva”.

 În privinţa alegerilor locale din 2020, Ioan Ţintean a exclus orice fel de înţelegeri, fie cu PSD, fie cu PNL sau cu alte formaţiuni politice: „ Pentru alegerile locale din iunie 2020, ALDE va merge cu liste separate şi candidaţi în toate cele 62 de UAT-uri dar şi la Consiliul Judeţean. Nu există altă variantă! ”, a punctat vicepreşedintele ALDE.

Reamintim că:

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că nu a fost luată încă o decizie dacă partidul pe care îl conduce şi PSD vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare, dar crede că acest lucru ar crea o anumită confuzie, atât în rândul electoratului, dar şi pentru partenerii europeni.

„Pentru Parlamentul European trebuie să avem în vedere următorul lucru. Ştiţi foarte bine, în Parlamentul European există grupuri politice: grupul ALDE, care este grupul liberal, grupul Partidului European Socialist, grupul popularilor, grupul ecologiştilor samd. Deci, ei se repartizează odată ajunşi în Parlamentul European pe grupuri politice şi de aceea cred că a merge pe o listă comună creează o anumită confuzie şi pentru electoratul de la noi şi pentru partenerii noştri europeni. Nu am luat o decizie, dar există o bună probabilitate să mergem pe liste separate”, a spus Tăriceanu, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la Mamaia.

El a mai anunţat că au fost stabilite criteriile orientative pentru candidaturile la alegerile pentru Parlamentul European.
„Am stabilit criteriile orientative pentru candidaturile la lista pentru Parlamentul European. Criteriile vizează nişte elemente absolut necesare pentru o reprezentare bună a ALDE în Parlamentul European şi a României pentru că cei care sunt în Parlamentul European au o dublă misiune, în primul rând să ne reprezinte ideologic şi în al doilea rând să ne reprezinte ca ţară”, a precizat liderul ALDE.
Tăriceanu a menţionat că vor fi luate în considerare experienţa politică şi profesională, cunoaşterea unei limbi străine, notorietatea, urmând ca pe listă să fie candidaţi din toate regiunile ţării.

 

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Nasaudean

Pai bine faceti, altfel va vor inghiti complet cei de la PSD, exact cum si voi cei de la ALDE, cand erati in PNL, i-ati inghitit pe cei de la PD... de acuma le vine sa se traga de cap de prostia pe care au facut-o.

imaginea utilizatorului Nasaudean

Foarte bine. Asa ar trebui sa mearga separat si PSD-Tineret , precum si PSD-Babet ( sau Bosoroget ) ... pentru ca oamenii nu numarul de membrii de partid voteaza... ci voteaza o doctrina, o ideie , un curent politic indiferent de numarul de membrii si toate procentele, unite intre ele... va dati seama ca formeaza o mult mai mare valoare raportata la total voturi obtinute si la formarea coalitiei viitoare de guvernare .
Nu va lasati " imbroboditi si absorbiti " de ei , ( precum au "muscat-o" PD-istii cand au fost "mancati" de PNL-isti... ) , ca nu se stie la ce " os " veti participa in viitor si cata " grasime " va avea pe el sau ba !

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close