Antrenorul lui ACS Heniu Prundu Bârgăului, Călin Svoboda: Obiectivul pe care ni-l propunem este o clasare în primele patru-cinci locuri

-A A +A

Antrenorul lui ACS Heniu Prundu Bârgăului, Calin Svoboda: Obiectivul pe care ni-l propunem este o clasare în primele patru-cinci locuri
Antrenorul lui ACS Heniu Prundu Bârgăului, Calin Svoboda, a acordat un interviu pentru pagina de Facebook a clubului în care vorbește despre noul sezon competițional din Liga 1, a cărui primă etapă va avea loc în acest weekend.

Călin, cu ce gânduri pleacă la drum ACS Heniu în acest sezon?

Important este să luăm fiecare meci în parte și să încercăm să obținem maximum din el. Obiectivul pe care ni-l propunem este o clasare în primele patru-cinci locuri. Lotul pe care îl avem la dispoziție ne obligă să ne gândim la a obține performanțe.

 

 Apropo, ești mulțumit de lot?

Da. Am încercat să îmbinăm tinerețea cu experiența și cred că avem un lot echilibrat. Încercăm chiar să mai aducem o jucătoare din Tunisia, căreia i-am cerut deja cartea verde, iar dacă vom reuși să o transferăm, putem să spunem că lotul va fi foarte competitiv, cu dubluri pe aproape toate posturile.

Cum anticipezi că va fi noul sezon?

Văd unul dintre cele mai echilibrate campionate din ultimii ani. Desigur, Olimpia Cluj rămâne favorită grație lotului puternic și experienței competiționale, dar sunt apoi echipe ca Vasas Odorhei, Universitatea Galați, Heniu Prundu Bârgăului și Fortuna Becicherecu, care au loturi bune și chiar s-au întărit. După aceea, există un grup de echipe cu jucătoare tinere și antrenori buni ca Alexandria, Târgoviște și Independența Baia Mare, care vor pune probleme, și, nu în ultimul rând, Fair Play București, care are un lot omogen. Așadar, va fi o luptă strânsă, în care se poate întâmpla orice.

Spune-ne puțin despre noul format al Ligii 1.

Va fi un play-off cu primele trei echipe clasate după sezonul regulat, locurile 4, 5 și 6 rămân așa, și un play-out cu ultimele patru echipe. De la anul vor fi 12 echipe în Liga 1, iar eu cred ca este bine așa, pentru că numai prin meciuri mai multe putem crește valoarea campionatului.
Sâmbătă, ACS Heniu debutează în noul sezon la Baia Mare. Cum vezi meciul?
Este un joc dificil. Nu îmi doream să joc prima partidă cu o nou-promovată, pentru că echpele nou-promovate vin cu elan, cu dorința de a demonstra că merită să fie în elita fotbalului feminin românesc. Este o formație cu jucătoare tinere, dornice de afirmare, cu un antrenor tânăr, ambițios și bine pregătit, așa că ne va aștepta un meci foarte greu. Totuși, cred în valoarea lotului nostru, în jucătoarele pe care le antrenez și care vor să demonstreze că anul acesta pot avea un cuvânt greu de spus în campionat.

În încheiere, ce ai simțit când Adina Rognean, jucătoare pe care tu ai descoperit-o, a debutat la echipa națională a României?
O satisfacție enormă. Simți că nu ai muncit degeaba. Faptul că pe PRO X, la o oră cu audiență mare, se spune despre Heniu Prundu Bârgăului și că intră o jucătoare de la clubul nostru înseamnă mult. Te simți antrenor și înseamnă că munca ta este apreciată de alți tehnicieni cu valoare mai mare.
Care crezi că va fi impactul său în echipă după această experiență?
Sper că ceea ce a văzut acolo, metode de pregătire, profesionalism de înalt nivel, toate aceste lucruri să le împărtășească aici cu colegele sale și să vedem o schimbare de atitudine, o dorință mai mare de a progresa, de a ajunge la echipe naționale sau la cluburi mai mari. Avem jucătoare cu potențial, care trebuie să gândească altfel și să înțeleagă că mai au mult de muncit pentru a ajunge în vârful piramidei.
 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close