Cristina Iurișniți: Cine își va asuma răspunderea pentru incompetență și risipa banului public prin retipărirea celor 160 de mii de manuale?

-A A +A

Cristina Iurișniți: Cine își va asuma răspunderea pentru incompetență și risipa banului public prin retipărirea celor 160 de mii de manuale?
În prima săptămână a sesiunii parlamentare l-am interpelat pe Ministrul Educației, vestitul domn PAMBLICĂ, cu privire la situația dezastruoasă a manualelor școlare. Încă din noiembrie 2017 am semnalat erorile procedurale care au vizat înființarea Editurii Didactice Pedagogice, dar si elaborarea Legii Manualului. Drept dovadă, ambele acte normative au fost declarate neconstitutionale, iar Ministerul nu a fost capabil să clarifice situația lor juridică nici până astăzi.
Ba mai mult, în ultima vreme incep sa se vada efectele managementului defectuos si iresponsabil al Editurii Pedagogice și Didactice care a editat manualele de geografie, istorie și biologie cu grave erori științifice. Cine își va asuma răspunderea pentru incompetență și risipa banului public prin retipărirea celor 160 de mii de manuale? Cine va fi sancționat pentru incapacitatea MEN de a oferi elevilor accesul la manuale de calitate și relevante? Aștept aceste răspunsuri de la Ministrul Educației pe care Comisia de Învățământ l-a invitat la Camera Deputaților pentru a da explicații în legătură cu dezastrul calității manualelor de geografie, istorie, biologie si lista va fi mai lungă cu siguranță!
Până atunci, săptămâna viitoare ne va „lumina” directoarea Editurii Unice, doamna Nistor, care va retipări toate manualele de geografie, 160 de mii la număr, potrivit unui comunicat publicat pe edu.ro
Ce facem însă cu cel de biologie?

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului alegator

Ramane sa stabileasca Curtea de Conturi sau procurorii! Durerea domniei voastre este faptul ca niste edituri paralele au fost scoase din jocul tiparirii manualelor la preturi astronomice. De aici a plecat si sabotajul, pentru ca un om normal nu poate concepe ca cineva sa poata tipari sute de mii de manuale, gresite fara complicitatea unor oameni din editura vaduti altor interese! Decat sa agitati apele politice mai bine cereti un audit intern care sa stabileasca adevaratii vinovati si unde duc conexiunile lor politice. Ar fi interesant de aflat!

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close