Liberalul Robert Sighiartău a depus o propunere legislativă pentru creșterea alocației pentru copii

-A A +A

Liberalul Robert Sighiartău a depus o propunere legislativă pentru creșterea alocației pentru copii
Secretarul general al PNL, deputatul bistrițean Robert Sighiartău, a depus o propunere legislativă, pentru creșterea alocației pentru copii. El a spus că, prima măsură pe care a propus-o din pachetul de susținere a familiei s-a materializat printr-o propunere legislativă pe care a depus-o săptămâna trecută la Camera Deputaților. Propunerea este de majorare a cuantumului alocației cu 50% pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-2 ani, care vor beneficia de o alocație în valoare de 300 lei și cu 80% pentru copiii cu vârste cuprinse între 2-18 ani, care vor beneficia de o alocație în valoare de 150 lei.

 

Robert Sighiartău: ” România se află, din nefericire, pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privința cuantumului alocației pentru copii. Dacă în majoritatea acestor state alocația pornește de la peste 100 de euro, în România copiii primesc echivalentul a 18 euro pentru fiecare copil, o sumă care nu acoperă decât într-o foarte mică măsură necesitățile unui copil.

În ultimii ani, această sumă de bani a rămas neschimbată, dar nu același lucru putem spune despre valoarea ei, care este în realitate mai mică, ținând cont de faptul că avem o inflație mare și o creștere a prețurilor pe măsură. Astăzi, toți indicatorii arată că suntem într-un declin demografic, fenomenul fiind chiar îngrijorător. Plecarea masivă a tinerilor spre alte țări a produs o și mai mare problemă, pe care o resimțim la toate nivelurile societății. Sporirea natalității prin diferite măsuri ferme și concrete trebuie să fie prioritate națională. Multe țări din imediata noastră vecinătate dezvoltă programe pragmatice și pe termen lung pentru a stimula natalitatea. Este o datorie să facem tot ceea ce depinde de noi pentru a avea generații bine pregătite pentru viață. Banii alocați educației s-au dovedit a fi o investiție sigură pe termen lung peste tot în lume. Putem performa doar dacă investim mult în educația copiilor noștri.

Nu în ultimul rând, avem responsabilitatea să susținem concret familiile. Trebuie să fim conștienți că pentru a avea o Românie prosperă, avem nevoie de o dezvoltare sănătoasă a tinerelor generații. Familia este așezământul sigur pentru o societate puternică.

Măsurile pe care trebuie să le luăm sunt urgențe naționale. Dacă vorbim despre viitor, vorbim despre generațiile pe care le pregătim. Copiii și tinerii din România reprezintă, neîndoielnic, viitorul națiunii.”

 

 

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Cititor

Asa frate Sigartau, ca doara " septelul " nu mananca " frunze " !

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close