Cea mai vârstnică persoană din Țara Năsăudului a împlinit 105 ani

*Augustina Cătună din Ilva Mare a fost sărbătorită aşa cum se cuvine

-A A +A

Cea mai vârstnică persoană din Țara Năsăudului a împlinit 105 ani
  O femeie din comuna Ilva Mare a fost sărbătorită, marţi, la împlinirea vârstei de 105 ani, putem spune matusalemică pentru vremurile pe care le trăim. Este vorba despre Augustina Cătuna, născută în 11 septembrie 1913, decana de vârstă a Țării Năsăudului fiind premiată de primarul Alexandru Anca, care i-a adus un tort și un premiu bănesc drept cadou. Conștientă sută la sută, lelea Augustină a mulțumit pentru osteneală, binecuvântându-i pe toți cei ce i-au trecut pragul cu ocazia zilei de naștere.
  Nașa Augustină a muncit permanent în gospodărie și nu a făcut abuz de nimic. Nu s-a băgat în vorbele altora, și-a văzut de treaba și de munca ei și îi mulțumesc că m-a botezat. Sănătate să îi dea Dumnezeu, noi ne bucurăm că este lângă noi”, ne-a spus Sabina Gălan, bibliotecara satului Ilva Mare.
  Augustina Cătuna provine dintr-o familie longevivă, nu mai puţin de opt dintre fraţii ei depăşind vârsta de 80 de ani. Trăind în Poiana Cătunenilor, unde a muncit o viaţă întreagă pământul, ea este mătuşa mult respectatului profesor şi om de cultură Sever Ursa. Văduvă de aproape trei decenii şi fără a avea copii, femeia spune că munca, activitatea necontenită în gospodărie, hrana sănătoasă, cu preponderenţă lactatele şi legumele, precum şi credinţa în Dumnezeu, au ajutat-o să ajungă la această vârstă, pe care, este adevărat, nu credea să o atingă. Acum ea este îngrijită de o nepoată.
  Pentru a condimenta această ştire, să spunem că, după ce i s-a prăpădit omul, lelea Augustină a avut fix şapte peţitori, însă ea nu a mai dat curs cererilor în căsătorie. Ca o ironie a sorţii, toţi cei şapte peţitori sunt acum oale şi ulcele...

   

  Aprecierea dvs: - Media: 4.8 steluţe (5 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close