„MIS Grup” Anieș a deschis cea mai modernă staţie de asfalt din județ. Poluare zero, în cariera de piatră Turnuri din Măgura Ilvei

*miercuri, constructorii de la „MIS Grup” au primit ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a drumului dintre Lunca Ilvei și Măgura Ilvei

-A A +A

„MIS Grup” Anieș a deschis cea mai modernă staţie de asfalt din județ. Poluare zero, în cariera de piatră Turnuri din Măgura Ilvei
  Dorind să-și respecte renumele câştigat în activitatea de producție și execuție în domeniul construcțiilor, grupul firme „MIS Grup” Anieș a deschis, recent, cea mai modernă staţie de asfalt din județul Bistrița-Năsăud. Obiectivul funcționează din 11 august în fosta carieră de piatră Turnuri din Măgura Ilvei, redeschisă după 25 de ani, în urma concesionării amplasamentului de către administrația locală.
  Constructorilor de la „MIS Grup” Anieș li s-a dus vestea pentru execuția lucrărilor complexe de infrastructură, pe drumuri naționale, județene, comunale ori forestiere din județ și zona Ardealului. E vorba despre drumuri, adică drumuri propriu-zise, de la A la Z, de la partea de infrastructură, până la partea de finisaje, inclusiv turnatul de asfalt. Ultimul aspect, asfaltul, mai precis producerea lui, a făcut ca noua investiţie de anvergură să aibă loc pe segmentul extracției de andezit. Amplasată într-o zonă industrială de munte, departe de așezările omenești, cariera de piatră Turnuri a fost revitalizată, pentru a deveni locul de unde compania face extracția celui mai bun andezit (materia principală pentru asfalt) din cele cinci cariere care funcționează pe Valea Ilvelor, lucru certificat de un laborator de specialitate din Germania. Prin introducerea unei linii de producţie de ultimă generație, adusă din Italia, stația de asfalt impresionează prin faptul că este nepoluantă. Investiția a constat și în echipamente, utilaje de excavație și stația de concasare și sortare, toate fiind, așa cum spuneam, echipamente de ultimă generație.
  Din discuțiile avute, marți, cu șeful de stație, inginerul Emil Dănilă, am aflat că aici sunt produse toate tipurile de asfalt, iar capacitatea de producţie este de 160 de tone pe oră.
  Mixturile asfaltice cu sorturi de carieră au o calitate net superioară față de agregatele provenite din balastierele de râu, lucru confirmat de studiile și certificările de laborator. Avem toate acreditările, certificatele și acreditările pentru funcționarea acestui obiectiv. Linia de producție face inclusiv emulsia necesară asfaltului, o premieră la nivelul județului, cu o capacitate de 4 tone pe oră. Pentru a putea oferi garanții referitoare la calitatea produselor, MIS Grup a înființat propriul laborator. Acesta are acreditări pentru toate tipurile de piatră și un laborator propriu de analize, de gradul II, certificat și autorizat, dotat cu echipamente de ultimă generație. Pentru a putea fi dată în funcţionare în cele mai bune condiţii, staţia a trecut prin probe grele şi testări aproape continue. Trebuie să remarcăm încă o dată tehnologia avansată folosită în această staţie, ceea ce ne dă dreptul să sperăm că produsele noastre vor fi întotdeauna de o calitate ireproşabilă şi vor ajuta la rezolvarea oricăror necesităţi, mai ales la nivelul județului Bistrița-Năsăud”, ne-a spus inginerul Emil Dănilă.

  Ordin de începere a lucrărilor pentru modernizarea celui mai deplorabil drum din Țara Năsăudului

  Miercuri, constructorii de la „MIS Grup” Anieș au semnat, alături de reprezentanții Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, ordinul de începere a lucrărilor de modernizare pe cel mai orposit drum din zona Năsăudului, lotul 5 din cadrul amplului proiect de infrastructură rutieră „Poarta Transilvaniei”, pe tronsonul de 17,8 kilometri ce leagă Măgura Ilvei de Lunca Ilvei, în cadrul unei investiții asigurate din fonduri guvernamentale (prin PNDL II) și din bugetul județului. Potrivit proiectului, se vor reface din temelii două poduri, urmând ca alte trei să fie renovate. Față de alte lucrări similare, investiția de față se distinge prin construcția de trotuare, o premieră pentru comunele Lunca Ilvei și Măgura Ilvei, apa pluvială urmând a fi preluată în sistemul de canalizare, fără a mai fi nevoie de rigole și podețe betonate. Finalizarea va avea loc până în vara anului viitor. Lotul 5 face parte din proiectul DJ 172D „Poarta Transilvaniei”: Mureșenii Bârgăului (DN 17) – Lac Colibița – Colibița – Bistrița Bârgăului (DN 17) – (DN 17) Josenii Bârgăului – Strâmba – Ilva Mică (DN 17 D) – Poiana Ilvei – Măgura Ilvei – Ilva Mare – Lunca Ilvei – limita jud. Suceava.

   

  Aprecierea dvs: - Media: 4.3 steluţe (7 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close