PMP îl atacă dur și direct pe Cioloș: ” Este un neserios!”

-A A +A

PMP îl atacă dur și direct pe Cioloș: ” Este un neserios!”
Liderii Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac dar și bistrițeanul Ionuț Simionca, au sărit la beregata lui Dacian Cioloș și, pe care îl consideră, ”neserios” .

Atacul PMP vine după ce fostul premier Cioloș a cerut revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin, după ce, în 2016, același Cioloș, în calitate de premier nu a susținut proiectul privind revenirea la două tururi depus de PMP în 2015.

Eugen Tomac, președinte PMP: ” Mă bucur că tot mai mulți politicieni se raliază campaniei PMP, lansată în urmă cu patru luni, privind revenirea la alegea primarilor în două tururi. Am strâns deja peste 700.000 de semnături și sunt convins că vom reuși să strângem un milion. Mă amuză însă neseriozitatea lui Dacian Cioloș, care cerea revenirea la două tururi, dar a scos din programul său de guvernare, de frica PSD, exact acest obiectiv anunțat anterior cu mare fast.

De asemenea, spre o informare corectă a opiniei publice, menționez faptul că domnul Cioloș, în calitate de premier, nu a susținut proiectul privind revenirea la două tururi depus de PMP în 2015 (link și imagini mai jos).

Revenirea la două tururi de scrutin pentru alegerea primarului este esențială. Doar așa putem scăpa de baronimea locală care transformă primăriile în moșii bune doar pentru a mulge din banii publici.

În rest, sunt de acord că e nevoie de cât mai mulți oameni noi în politică, pentru că doar așa poate fi învins PSD-ul”.

Reamintim că:

Președintele PMP Bistrița-Năsăud, deputatul Ionuț Simionca, a făcut un nou apel la toate forțele politice și civice anti-PSD, în vederea susținerii campaniei de strângere de semnături inițiată de PMP pentru alegerea primarului în două tururi de scrutin.

Ionuț Simionca: ” Împreună, noi toți, cei care facem opoziție, am putea crea, în această sesiune parlamentară, un moment simbolic, în care să punem pe masa lui Liviu Dragnea un milion de semnături pentru inițiativa legislativă depusă în Parlament în vederea modificării sistemului de vot la alegerile locale.

Campania inițiată de PMP pentru alegerea primarului în două tururi de scrutin are mare succes, peste 700.000 de români semnând până în prezent în sprijinul acestei inițiative. Ne-am propus să continuăm campania până la un milion de semnături tocmai pentru a sublinia greutatea susținerii de care beneficiază proiectul de lege blocat de PSD în Parlament.

Cetățenii sunt deplin conștienți că modificarea sistemului de vot ar permite alegerea unor primari cu reprezentativitate mai mare și ar da șanse unor candidați valoroși, independenți sau susținuți de partide mici, să câștige în fața primarilor PSD.

Revenirea la alegerea primarului în două tururi este un demers obligatoriu în vederea trimiterii PSD în opoziţie, în contextul în care actualul sistem electoral îi favorizează pe aleşii aflaţi în funcţie. PSD are astăzi aproximativ 40% din primarii din România, care altfel vor intra în cursă din poziţia de favoriţi.

Opoziția ar trebui să fie unită în jurul unor proiecte importante, cum ar fi cel al alegerii primarului în două tururi de scrutin. Consider că este cel mai bun moment ca forțele de opoziție să demonstreze că reușesc să treacă peste orgolii și interese mărunte și să pună interesul cetățeanului pe primul loc!”.

 

 

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Cititor

Lasa mai ! Cu voi o sa " bata piciorul " !

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close