Ce mesaje au transmis autoritățile locale, județene și guvernamentale cu ocazia zilei de 13 septembrie

-A A +A

Ce mesaje au transmis autoritățiile locale, județene și guvernamentale cu ocazia Zilei de 13 septembrie?
Prefectul Ovidiu Frenț: Pompierii salvează mai mult decât case! Ei salvează inimi, amintiri și vise!

Prefectul județului, Ovidiu Victor Frenț, a fost prezent la festivitatea de celebrare a acestor eroi ai zilelor noastre, transmițând mesajul Ministrului Afacerilor Interne: ” Astăzi sărbătorim 170 de ani de când acești eroi îmbracă uniformele, pregătiți pentru a interveni, cu o vitejie legendară, în operațiuni de salvare. Cu această ocazie, în centrul orașului, a avut loc o ceremonie de celebrare a activității desfășurate de pompieri, activitate ce denotă un puternic spirit comunitar, curaj și altruism. . ”Conștiința publică vă identifică drept salvatori, iar acest loc de cinste a fost câștigat prin muncă și, uneori, chiar prin sacrificial suprem. Sunteți oameni deosebiți, pentru care altruismul este mod de viață. Sunteți o familie unită și vă încredințați viața, fără reserve, în mâinile camarazilor. Respect ceea ce faceți și cred cu tărie în fiecare dintre voi, în puterea voastră de a vă face datoria cu responsabilitate și în loialitatea pe care o aveți față de români și de România!”

Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud: La mulți ani pompierilor din Bistrița-Năsăud! Oamenii care sunt alături de noi toți în cele mai grele momente! Îi respectăm, îi cinstim și le urăm toate gândurile bune!
La mulți ani!”

Cristian Niculae, viceprimar: ” Patriotismul înseamnă devotament manifestat prin apărarea ţării, a comunităţii, pentru un bine național, uneori chiar până la sacrificiul suprem. Patriotismul implică dedicare, angajament, spirit comunitar.
De 170 de ani de existență instituțională în România, pompierii noştri luptă, oferind ajutor cu devotament, altruism şi uneori chiar sacrificiu în misiunile de zi cu zi care implică incendii, accidente, inundaţii, cutremure, organizând acţiuni de prevenție, de salvare, evitând sau reducând efectele negative ale situaţiilor de urgenţă asupra persoanelor, animalelor şi al bunurilor.
Dacă în anul 2007, numărul intervenţiilor în situaţii de urgenţă a fost de 53 de mii, în 2017 s-a înregistrat un număr de 420 de mii, un număr deloc neglijabil, dar căruia personalul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență i-a făcut faţă cu profesionalism, dând dovadă de un deosebit simț alrăspunderii, la fiecare misiune.

Pompierii își dedică viața protejării vieții și a proprietății.
Uneori, această dăruire este sub formă de ore nenumărate de voluntariat de-a lungul multor ani, în altele sunt mulți ani de altruism. În toate cazurile, riscă sacrificiul final al vieții pompierilor.
Astăzi suntem datori să îi omagiem pe pompierii care s-au jertfit slujind comunitatea noastră și le mulțumim celor care continuă să își dedice viețile pentru a proteja siguranța tuturor.
Prin participarea la acest eveniment de recunoaștere, putem demonstra recunoștința noastră față de aceşti eroi care dau dovadă de un nemărginit patriotism.
Cu ocazia Zilei Naționale a Pompierilor, doresc să îi felicit pe toţi cei care îşi asumă aceeastă meserie vocaţională, La Mulţi Ani şi multă putere de muncă, precum şi multe misiuni încheiate cu succes!
Vă mulțumim !

 

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close