Doina Pană: Doar prin referendum putem afla voința poporului român!

-A A +A

 

Doina Pană: Doar prin referendum putem afla voința poporului român!
Vicepreședintele PSD, Doina Pană, deputat de Bistrița-Năsăud, a vorbit astăzi despre necesitatea modificării Constituției în vederea redefinirii familiei. Potrivit celor spuse de parlamentarul bistrițean, respectiva modificare nu reprezintă un demers antieuropean, așa cum afirmă cei care – din neștiință sau rea-voință – manipulează astfel opinia public.

Iată despre ce este vorba:

_______________________________________
* Forma actuală din Constituția României prevede: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.
* Forma propusă pentru aprobare prin referendum: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.
________________________________________

Doina Pană:

” Este o cerere exprimată de peste 3 milioane de români care nu poate fi ignorată și care vizează un scop final de o importanță specială pentru societatea românească – introducerea în Constituţie a unor prevederi care să blocheze orice posibilitate a legiferării căsătoriei între persoane de acelaşi sex. Este cea mai democratică formă posibilă de exprimare a voinței poporului român într-o chestiune de o profunzime spirituală deosebită. Nu va fi un vot pentru sau împotriva cuiva, pentru sau împotriva unor categorii de persoane. Va fi un vot despre cum ne dorim să arate societatea în care trăim.
Referendumul pentru familie nu este o incitare la ură, la violenţă, la homofobie. Este vorba doar de apărarea unor valori morale şi a unor principii.
Modificarea Constituției în sensul redefinirii familiei nu reprezintă un demers antieuropean, așa cum afirmă cei care – din neștiință sau rea-voință, manipulează astfel opinia publică. Le reamintesc, celor care se erijează ca apărători ai valorilor europene, argumentul istoric: Uniunea Europeană a fost fondată de creștin democrație, iar comunitatea europeană are la bază valorile Europei creștine. Moștenirea creștină nu poate fi separată de proiectul european, nici negată. Le reamintesc, de asemenea, că există un proiect legislativ privind parteneriatul civil care include comunitatea LGBT. Referendumul din octombrie nu are nimic de-a face cu negarea drepturilor patrimoniale și nepatrimoniale ale comunității LGBT ci cu afirmarea clară a identității creștine.
Celor care contestă acest referendum spunând că nu îndeplinește standardele democrației liberale le aduc aminte că astfel de referendumuri au avut loc și în SUA (anii 2003-2004), Irlanda în 2016 şi o consultare populară a avut loc în Australia în 2017.
Este complet falsă afirmația că acest referendum este făcut de PSD și că PSD încearcă să se folosească de el. Revizuirea Constituției a fost declanşată de persoane private în toamna anului 2015, când premier era Victor Ponta şi a fost înregistrată în Parlament în mai 2016 când premier era Dacian Cioloş
Reiterez faptul că este o cerere exprimată de peste 3 milioane de români care nu poate fi ignorată. La referendum vom afla decizia poporului român!”, a conchis Doina Pană.

Votează acum!

Comentarii

imaginea utilizatorului Cititor

Este o prostie doamna Doina. Cititi va rog Codul civil si Codul familiei si vedeti ce inseamna casatorie si ce inseamna familie. Nu amestecati una cu alta si nu mai dati curs la tot felul de curente si idei religioase de " popa ori pastor... beat " , ca n-are de a face una cu alta . La noi in Romania casatoriile homosexiale sunt interzise, asa ca efectiv cheltuiti acesti bani publici aiurea .
Desi sunt membru PSD... efectiv eu nici nu ma voi duce la vot !

imaginea utilizatorului Cititor

Domnilor ... 3 milioane de oameni nu inseamna " populatia romaniei " cu dreptul de a decide . Sunt efectiv bani azvarliti aiurea, pe o ideie religioasa de " pastori protestanti , sau popi... beti... " , fara scoala si care nu inteleg termenii juridici ca FAMILIE inseamna cu totul altceva decat CASATORIE si oricum in Romania, este interzisa casatoria intre persoane de acelasi sex si asa va ramane pe veci .
Ce veti face ma, daca in anumite legi, se prevad anumite drepturi pentru " intretinatorii de familii " si exista copii conceputi inafara casatoriei , sau au in intretinere batrani ascendenti... (? ) nu le veti da acele drepturi ptr ca " ei nu sunt o familie " ? ! Ma... va mai intreb odata daca sunteti sau nu normali la microcipuri ... !
EU NICI NU MA DUC LA VOT ptr ca toti acesti bani efectiv sunt cheltuiti in bataie de joc la adresa romanilor .

imaginea utilizatorului Eco Vizitator

Nu-i deloc greu să combini neplăcutul cu inutilul. E doar o chestiune de tradiţie.

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close