|

Caporalul bistrițean Marcel Bălan, câștigător al crosului de 10 mile organizat în Kandahar

-A A +A

Caporalul bistrițean Marcel Bălan, câștigător al crosului de 10 mile organizat în Kandahar
  Militarii bistrițeni câștigă competiții sportive chiar și departe de casă, în îndepărtatul Afganistan. Astfel, în weekend, caporalul Marcel Bălan, din Batalionul 812 Protecția Forței „Șoimii Carpaților”, a câștigat Army Ten-Miler (Crosul celor 10 mile), care se desfășoară în fiecare an, atât în Washington (capitala Statelor Unite ale Americii), cât și în bazele militare unde sunt dislocați militari americani. Crosul din weekend a avut loc la Baza Militară Aeriană din Kandahar, acolo unde, alături de soldații americani, se află și militari români.
  La startul cursei, cate însumează 16 km (echivalentul a 10 mile), au luat startul 130 de militari, din mai multe armate naționale, 15 dintre aceștia fiind militari români din Batalionul 812 Protecția Forței „Șoimii Carpaților” Bistrița.
  Începe cursa. Unii pornesc entuziasmați și se distanțează de pluton, în timp ce unii aleargă în grupuri compacte și își păstrează resursele de energie pentru final. Însă toți sunt optimiști și cu zâmbetul pe buze. Nu este important cine câștigă, ci important este să participi. După 61 de minute se vede primul concurent care se îndreaptă către linia de finiş. Este un român, caporalul Marcel Bălan. Rând pe rând trec linia de sosire toți participanții. În primii cinci sosiți au fost trei «șoimi» care azi au fost cu adevărat la «înălțime»”, a transmis din Afganistan, pentru site-ul Brigăzii 81 Mecanizate „Grigore Bălan” din Bistrița, ofițerul de relații publice al Batalionului 812 Protecția Forței ,,Șoimii Carpaților”, căpitan Andreea Bîrzu (foto).

  Cristina RUSU

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close