Primarul Gheorghe Bălăjan: ”Ne pregătim de reabilitarea bisericii monument istoric din satul Cepari”

-A A +A

Primarul Gheorghe Bălăjan: ”Ne pregătim de reabilitarea bisericii monument istoric din satul Cepari”
foto: Mesagerul de BN
Biserica monument istoric din satul Cepari va fi reabilitată cu bani europeni. Investiția ne-a fost confirmată joi, în cadrul unei discuții cu primarul comunei Dumitra, Gheorghe Bălăjan. ”Monument istoric de categoria B, biserica din Cepari va fi reabilitată cu fonduri europene prin Programul Național de Dezvoltare Rurală. Ordinul de începere al lucrărilor va fi semnat pe 24 septembrie”, a făcut cunoscut edilul Dumitrei.

Potrivit paginii de internet a protopopiatului Năsăud, respectivul lăcaș de cult Biserica cu hramul “Buna Vestire” din localitatea Cepari a fost construită în secolul al XV- lea, prima atestare documentară fiind în anul 1407, în formă de biserică sală cu clopotniţă masivă situată în partea estică. Planul iniţial era în stil gotic, din care s-au păstrat ferestrele şi încadramentele de la intrări în vest şi nord. Biserica este construit din piatră în parte adusă din fundaţia fostei biserici de lemn, fiind fortificată şi cu zid de piatră pe o distanţă de aproximativ 130 m, renovat capital în 2003, se precizează pe site-ul Protopopiatului Năsăud.

În altă ordine de idei, tot cu fondurile europene ale PNDR sunt în curs de modernizare Căminul Cultural din satul Tărpiu, în timp ce sala de festivități din Cepari este reparată cu bani din bugetul local. ”Cu fonduri guvernamentale, stipulate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, etapa a doua, vom da o altă față dispensarului și școlii din satul Cepari”, a conchis primarul Gheorghe Bălăjan.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (3 voturi)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close