DA pentru familia tradițională! Află cine spune acest lucru!

-A A +A

DA pentru familia tradițională! Află cine spune acest lucru?
Președintele PMP Bistrița-Năsăud, deputatul Ionuț Simionca, a declarat astăzi, că, el personal, dar și ca parlamentar, a fost, este și va fi un susținător al familiei tradiționale.

”Consider că națiunea română își fundamentează existența pe trei mari piloni: familia tradițională, școala și Biserica. Am mai spus aceasta de la tribuna Parlamentului. Noi vom susține modificarea constituțională și, această modificare de care vorbim, nu va afecta sub nicio formă drepturile de care se bucură cetățenii români care fac parte dintr-o minoritate sexuală”, spune Simionca.

El a subliniat faptul că, România rămâne, în continuare, ” o țară în care se promovează toleranța fața de toate minoritățiile, fie ele etnice, religioase sau sexuale”. Simionca mai spune că, din păcate, demersul ”Coaliției pentru familie” a fost acaparat și pervertit de Liviu Dragnea, ” acesta scoțând la înaintare referendumul pentru a ieși din situația dificilă în care se află”.

Președintele PMP consideră că, există o mare nedumerire: ” Se propune un referendum despre care, putem presupune că va fi luat în considerare, doar că, există un precedent al unul alt referendum ale cărui rezultate nu au fost luate în seamă. E vorba de referendumul din 2009, cu reducerea numărului de parlamentari la 300, votat de peste 80 la sută dintre cei prezenți la vot, dar nevalidat de vreo lege care să facă acea reducere. Atunci întreb: ce ne poate face să credem că acest referendum pentru familie va fi legiferat?”, s-a întrebat retoric Simionca.


Reamintim că:

Românii vor fi întrebaţi la referendumul pentru redefinirea familiei dacă sunt de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

”Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, va fi întrebarea adresată alegătorilor la referendumul pentru revizuirea Constituţiei, respectiv pentru redefinirea familiei, a anunţat după şedinţa de guvern purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.
El a mai spus că nu se poate ”pronunţa” dacă întrebarea este lămuritoare pentru toţi alegătorii.
”Această soluţie a mai fost luată în calcul şi aplicată la referendumul din 2003. Sunt convins că vom reuşi să ajungem la toţi cetăţenii cu informaţiile”
Potrivit lui Nelu Barbu, costul referendumului va fi de 163,712 milioane lei.

”Referendumul se va desfăşura pe parcursul a două zile, 6 şi 7 octombrie 2018, între orele 7.00 şi 21.00, pentru a asigura o consultare cât mai largă a cetăţenilor cu drept de vot. (...) Având în vedere timpul scurt rămas până la votare, actele normative stabilesc folosirea dimensiunilor buletinului de vot şi ale textului acestuia de o manieră identică cu cea utilizată la referendumurile anterioare. Regia Autonomă Monitorul Oficial va prezenta macheta buletinului de vot pentru bun de tipar în cel mult 48 de ore de la data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă adoptată astăzi (marţi - n.r.) de guvern”, a mai spus Barbu.
El a mai spus că imprimarea buletinelor de vot se va face de către Regia Autonomă Monitorul Oficial, confecţionarea ştampilelor cu menţiunea votat va fi realizată de Monetăria Statului, iar confecţionarea timbrelor autocolante de Imprimeria Naţională.
”Sunt soluţii legislative care au fost avute în vedere şi utilizate şi cu ocazia alegerilor pentru Parlamentul European din 2014”, a mai precizat Nelu Barbu.

 

 

 

 

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

imaginea utilizatorului Cititor

BA NU , pentru este o mare magarie !
Cititi " oameni destepti " ... Codul Civil si Codul Familiei... si " luminati-va " ca FAMILIA inseamna una si CASATORIA cu totul altceva si ca nu au nici o legatura una cu alta si oricum , la noi in Romania, niciodata nu se va aproba casatoria dintre homosexuali , fara sa mai facem aceste cheltuieli din banii publici pe tot felul de referendumuri aiurea .
Aceasta ideie tam.pita este o ideie de extrema religioasa lansata de pastorii bisericilor protestante si neoprotestante in cooperare cu popii bisericilor traditionale , care vor ca toata lumea sa treaca DOAR pe la biserica unde sunt EI IMBUIBATI ... si ca toate familiile care sunt monoparentale, ori din concubinajele recunoscute de legea civila nu vor mai face parte din categoria " familiilor " si implicit, nici legile de acordare a unor ajutoare pentru aceste categorii, nu vor mai fi aplicabile .
EI VOR ca oficierea legala a casatoriilor, si eliberarea Certificatelor de csatorie, sa fie mutata de la Oficiile de Starea Civila de la Primarii LA BISERICI , unde nimic nu exista fara o " ZECIUIALA " ... ? Asadar " luminati-va " , ca trecem dintr-o extrema unde pe vremea comunistilor Biserica era interzisa, intr-o latura unde vor ca totulsa se faca doar prin BISERICA !
Intelegeti ca Religia sta la baza celor mai odioase Razboaie si conflicte dintre poparele lumii ! Biserica este UNA si Credintza in Dumnezeire, este cu totul ALTA !

imaginea utilizatorului Cititor

Si de unde sa stie oamenii ce " FORMA " a adoptat Parlamentul ?
Ce... aveti impresia ca toata lumea este numai " ochi si urechi " la behaielile acestora , amestecate cu reclame de radio si TV, tot cu 10 minute de emisiune si 15 MINTE RECLAME , de efectiv ati tampit lumea cu aceasta metoda de a face bani ratio-TV - urile , cu tot felul de posturi la care nu se uita si nu le asculta NIMENI ? TI-E DEJA SI SCARBA SI LEHAMITE SA MAI URMARESTI O EMISIUNE RADIO SAU TV... !

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close