|

Gânduri bune și „Flori pentru Suflet” pentru bătrânii din Bistrița

-A A +A

Gânduri bune și „Flori pentru Suflet” pentru bătrânii din Bistrița
Cu ocazia „Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice” (1 octombrie), Asociația de ajutorare a copiilor Benita și Grădinița Socială cu Program Normal Benita, Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor și Fundația Principesa Margareta a României organizează a VII-a ediție a campaniei naționale de voluntariat „Flori pentru Suflet”. Campania este o modalitate de a promova, alături de parteneri, colaboratori și voluntari, mesajul unei bătrâneți mai frumoase pentru vârstnicii din România.
Acțiunea va avea loc în 1 octombrie 2018, la Bistrița, când 75 de copii voluntari vor distribui peste 250 de flori bătrânilor pe care îi vor întâlni la Căminul pentru persoane vârstnice Bistrița, în Parcul Municipal și pe pietonalul Liviu Rebreanu.
La nivel național, în perioada 27 septembrie – 7 octombrie, peste 60 de ONG-uri din toată țara, instituții publice, instituții de învățământ, companii sau voluntari vor susține mesajul unei bătrâneți demne pentru vârstnicii din România, prin oferirea de flori și gânduri bune seniorilor.
De altfel, oricine se poate alătura campaniei, alături de familie, prieteni sau colegi, dăruind câteva flori în comunitatea lor. Detalii se găsesc pe www.niciodatasingur.ro/floripentrusuflet.
Campania este organizată la nivel internațional de către Federația Internațională Les petits frères des Pauvres, în țări precum Franța, Spania, Ungaria, Elveția, Germania, Polonia, Mexic, Canada sau Statele Unite ale Americii. Mesajul global al campaniei este întărirea relațiilor între generații pentru a oferi bâtrâneți frumoase și lipsite de griji, prin mobilizarea de voluntari în sprijinul vârstnicilor.
La nivel mondial, din ce în ce mai mulți vârstnici sunt afectați de izolare socială și singurătate. În România, conform unui studiu realizat de GfK pentru Fundația Principesa Margareta a României, unul din doi vârstnici este afectat de singurătate sau trăiește sentimentul inutilității. Prin campaniile și acțiunile sale, Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor este alături de peste 850 de vârstnici singuri. Oricine poate susține cauza donând 2 euro/lună, dacă trimite un SMS la numărul 8844.
La Bistrița, în data de 1 octombrie, copiii de la Grădinița Socială cu Program Normal Benita și copiii beneficiari ai Centrului de Zi Benita vor transmite persoanelor vârstnice atenția, aprecierea și mulțumirea, print-un gest mic, izvorât dintr-o inimă mare de copil.
Ne alăturăm voluntarilor din întreaga țară pentru a ajuta la dezvoltarea serviciilor adresate persoanelor vârstnice și, în același timp, dorim să motivăm alți potențiali parteneri să-și ofere disponibilitatea și dorința de implicare.
Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor, asociație înființată de Fundația Principesa Margareta a României și Les petits frères de Pauvres (Franța), dorește să dezvolte și să extindă la nivel național activitățile în sprijinul vârstnicilor singuri, preluând modelul de intervenție al partenerului francez, organizație cu o experiență de peste 70 ani în combaterea izolării și sărăciei în rândul vârstnicilor. În prezent, asociația are peste 850 de beneficiari și 160 de voluntari în București, Constanța, Ploiești, Pitești, Brăila şi Târgoviste. Mai multe detalii pe www.niciodatasingur.ro.

Asociația Benita

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close