|

Siguranță la vârsta a treia”- polițiștii învață vârstnicii cum să nu devină victime ale infracțiunilor de înșelăciune

-A A +A

”Siguranță la vârsta a treia”- polițiștii învață vârstnicii cum să nu devină victime ale infracțiunilor de înșelăciune
  În contextul în care luna octombrie sărbătorim ”Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice”, poliția bistrițeană a demarat o campanie de informare dedicată acestui segment de populație ”Siguranță la vârsta a treia”.
  Cu acest scop, marți, 2 octombrie a.c., Clubul Pensionarilor din municipiul Bistrița a găzduit o întâlnire între polițiștii de prevenire și proximitate și aproximativ 30 de pensionari, atât din oraș, cât și din localitățile învecinate. Subiectele abordate au vizat în primul rând infracțiunile de înșelăciune – metoda ”accidentul”, dar și furturile, tâlhăriile sau accidentele rutiere.
  Alături de polițiști, cu detalii pertinente și explicații pe înțelesul celor prezenți, a fost președintele filialei ”Andrei Mureșanu” Bistrița-Năsăud din cadrul ANCMRR-MAI, dl colonel(r) Zachei Ceoarec.

   Polițiștii vor continua să se întâlnească cu vârstnicii din județ până la sfârșitul anului, fie în cadrul unor activități organizate, fie cu ocazia unor acțiuni stradale, pentru a discuta cu ei despre modalitățile cele mai potrivite de reacție atunci când sunt abordați de persoane necunoscute – pe stradă sau la telefon, cât și despre măsurile de siguranță pe care trebuie să le aibă în vedere atunci când sunt în trafic - pietoni, bicicliști, sau conducători auto.
  Polițiștii fac un nou apel către persoanele vârstnice:
   ”Nu dați bani persoanelor necunoscute care vă apelează telefonic și vă comunică faptul că o rudă apropiată a avut un accident rutier, fie în România, sau în altă țară!
   Nu dați curs instrucțiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, chiar dacă acestea pretind că sunt avocați, polițiști, procurori, sau medici!
   Nu furnizați informații despre familie, prieteni, vecini, cunoscuți unor astfel de persoane!,,
  Fiți precauți în astfel de situații, nu reacționați emoțional și descurajați persoana care vă apelează!
  Solicitați-i un răgaz pentru a lua legătura cu membrul familiei în numele căruia sună!

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close