PRODUS ÎN BISTRIȚA-NĂSĂUD: EDIȚIE SPECIALĂ, 13 OCTOMBRIE în Piața Centrală

Promovarea consumului de produse agro-alimentare locale, naturale și sănătoase, și dezvoltarea micilor afaceri din acest domeniu sunt temele cheie pe care le promovează Asociația Produs în “Bistrița-Năsăud” și Direcția pentru Agricultură Bistrița-Năsăud, pentru a marca Ziua națională a produselor agroalimentare românești. Campanii de informare-conștientizare, cu sprijinul Inspectaratului Școlar Județean, și o ediție specială a Târgului “Produs în Bistrița-Năsăud”, vor fi organizate în cursul acestei săptămâni sub motto-ul “Aleg sănătos, aleg Produs în Bistrița-Năsăud!”

-A A +A

 

PRODUS ÎN BISTRIȚA-NĂSĂUD: EDIȚIE SPECIALĂ, 13 OCTOMBRIE în Piața Centrală
Începând din 2017, la data de 10 octombrie se celebrează Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești pentru a încuraja producţia agro-alimentară naţională, produsele autohtone de calitate, îmbunătăţirea statutului producătorului român în lanţul alimentar scurt şi încurajarea consumului de produse locale tradiţionale.
Acesta este și scopul campaniei organizate de Asociația “Produs în Bistrița-Năsăud” și Direcția pentru Agricultură Bistrița-Năsăud, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean și al autorităților locale, care se va desfășura după următorul program:
* 10 – 12 octombrie 2018: Campanie de promovare în unități de învățământ din județul Bistrița-Năsăud (program atașat) - promovarea produselor locale, naturale/ realizate după rețete sau prin metode tradiționale, din ingrediente naturale și împărtășirea de exemple de bune practici - mici afaceri locale în domeniul agro-alimentar. Acțiunile din cadrul campaniei sunt adaptate scopului și categoriilor de elevi cărora se adresează. Astfel, pentru elevii de gimnaziu ele se vor axa, mai degrabă, pe un stil de viața sănătos și importanța consumului de produse locale, pe când, pentru elevii de liceu, pe încurajarea devoltării unei cariere/ mici afaceri în domeniul agro-alimentar pentru care îi pregătesc școlile la care învață. Cotu Ioan Grigore - produse apicole, Gelateria Aniela - înghețată artizanală, Ioan Simionca - Legume de Monor, Costi Bucnaru - bunătăți din Pasul Tihuța, Grigore Creța - brânzeturi de la poalele Munților Călimani, Saveta Ban - cuptorul de altădată, Dinu Pleșa - uleiuri presate la rece, Bodiu Florentin – coșul cu legume de Dumitra, sunt cei care, alături de organzatori, vor da un imbold copiilor și tinerilor în susținerea economiei locale, iar Liceul Tehnologic Agricol Beclean va face din prezentarea produselor proprii o adevărată sărbătoare locală.
* 13 octombrie 2018, Piața Centrală Bistrița – Târgul de produse agroalimentare “Produs în Bistrița-Năsăud”, într-o ediție specială.
Aceste evenimente urmează participării oficiale a Asociației “Produs în Bistrița-Năsăud“ la Târgul Produs de România de la Cluj și la Târgul meșteșugăresc din cardul Festivalului “Simfonii de toamnă” Târgu Mureș, de la sfârșitul săptămânii trecute și completează, în mod armonios, agenda anului 2018, una bogată în participări naționale și internaționale.

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close