Mirela Orban, lansare de carte la ,,Conexiuni”

-A A +A

 

Mirela Orban, lansare de carte la ,,Conexiuni”
Sub egida Societății Scriitorilor Bistrițeni ,,Conexiuni” a avut loc miercuri, 10 octombrie, de la ora 17.00, la Palatul Culturii, lansarea volumului de poezie ,,Buzunare pentru răvașe netrimise” de concitadina noastră Mirela Orban.
Evenimentul a fost coordonat de președintele Societății Scriitorilor Bistrițeni ,,Conexiuni”, Zorin Diaconescu, care a schițat un portret al autoarei, citind și din Ion Mureșan: ,, Poezia Mirelei Orban îți place sau nu îți place, mie îmi place”, după care poeta bistrițeană a citit la Cenaclul Universității ,,Babeș-Bolyai” pe care îl conduce distinsului poet. Cu disponibilitatea-i cunoscută, Zorin Diaconescu a stăruit asupra relației autor-cititor evidențiind necesitatea unei încrederi reciproce pentru finalizarea demersului auctorial.

 A urmat lectura unui set de poezii, după care a avut loc o dezbatere în cadrul căreia s-au pronunțat asupra versurilor: Victoria Fătu Nalațiu, Gheorghe Mizgan, Alexandru Cristian Milos, Nicolae Vrăsmaș, Radu Salvan și alții, relevând aspect ale textului la prima lectură, și de aceea, autentice sub asectul conținutului.
Mirela Orban este o poetă exigentă cu sine, care își lucrează îndelung textele înainte de a le publica, principalele coordonate ale poeziei sale fiind diversitatea tematică, sensibilitatea și prospețimea, vitalitatea poetică ,,scandaloasă” (în sensul distins al cuvântului), nutrite uneori din explorarea poetică a cotidianului. Nu în cele din urmă, Mirela Orban a fost apreciată ca o revelație a ultimilor ani a poeților debutați la Bistrița. De notat, artista este preocupată în aceeași măsură cu poezia și de arta plastică, având în portofoliu câteva expoziții personale și de grup bine cotate.
Cu sesiunea de autografe, s-a încheiat un eveniment animat, important al toamnei literare de la ,,Conexiuni”.

 

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close