Veste bună Năsăud, de la primarul Mircea Romocea: ”Vaticanul donează Spitalului Orășenesc ”Dr. George Trifon” un computer tomograf în valoare de 1 milion de euro”

-A A +A

Veste bună Năsăud, de la primarul Mircea Romocea: ”Vaticanul donează Spitalului Orășenesc ”Dr. George Trifon” un computer tomograf în valoare de 1 milion de euro”
O investiție la care spitalul din Năsăud nici nu visa este pe cale de a se realiza luna viitoare. După cum ne-a anunțat, marți, primarul Mircea Romocea, Spitalul Orășenesc ”Dr. George Trifon” va beneficia de o donație extrem de importantă venită de la Vatican: un computer tomograf modern, în valoare de 1 milion de euro.

Săptămâna trecută profesorul universitar doctor Vasile Sebastian Dâncu a dorit să mă întrebe dacă, pentru spitalul din Năsăud, ar fi binevenit un tomograf computerizat. Trebuie să mărturisesc că m-am bucurat foarte tare pentru că e vorba de un computer tomograf în valoare de aproximativ un milion de euro care ar veni la Năsăud printr-o donație venită de la Vatican. Este vorba de o clinică de la Vatican, care se desființează și care înțeleg că a funcționat doar doi ani de zile iar președintele oamenilor de afaceri italieni din Cluj, care este și consulul onorific al Italiei în Cluj-Napoca și profesorul Dâncu se vor ocupa de transportul computerului tomograf până la Năsăud, ba mai mult vor asigura și instalarea acestuia în secția de radiologie a spitalului din Năsăud. S-a stabilit ca pe data de 10 noiembrie să se facă transportul, o echipă din Italia venind pentru instalarea acestui aparat extrem de necesar populației din zonă. Din informațiile pe care le am, pe 29 noiembrie, un cardinal de la Vatican împreună cu episcopul greco-catolic de Gherla - Florentin Crihălmeanu, și Înaltpreasfinţitul Andrei, mitropolit și arhiepiscop al Clujului, vor fi prezenți la Năsăud pentru inaugurarea noului serviciu în cadrul spitalului orățenesc ”Dr. George Trifon”. Trebuie să menționez că acesată îndemână făcută Năsăudului a fost făcută împreună cu președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan. Pe această cale, vreau să-le mulțumesc public atât profesorului universitar doctor Vasile Sebastian Dâncu cât și președintelui Emil Radu Moldovan. Abia aștept ca acest computer tomograf performant să devină funcțional”, ne-a oferit informații primarul Mircea Romocea.

Este de apreciat gestul italienilor, care vor suporta inclusiv costul transportului și montajul aparatului la Năsăud.

 

Aprecierea dvs: - Media: 4.2 steluţe (10 voturi)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close