Elena M. Câmpan a lansat, în română, poezia lui Kajo Scholz

-A A +A

Elena M. Câmpan a lansat, în română, poezia lui Kajo Schol
În organizarea Complexului Muzealui Bistriţa-Năsăud în parteneriat cu Colegiul Național "Liviu Rebreanu"(CNLR) Bistrița, a avut loc vineri, 26 octombrie, de la ora 18.00, la Casa Argintarului Bistrița, lansarea volumului de poezii "Mirarea din cârlig a pescarului" / "Das Staunen des Anglers am Haken", Kajo Scholz, apărut la Editura ,,Armanis” din Sibiu în acest an. Cartea a fost tradusă de Elena M. Cîmpan, membră a filialei sibiene a Uniunii Scriitorilor din România, iar îngrijitorul ediției, Ioan Radu Văcărescu.

 Evenimentul a fost moderat de profesorul de limba germană, Sorin Onciu, care a și tradus din limba germană, pentru publicul vorbitor doar de limba română. Au vorbit despre autor și poezia volumului: soția poetului, Elisabeth Ortkras, profesoara Birgit van der Leeden și Elena M. Cîmpan care a susținut o lectură publică în prezența unui auditoriu numeros format din scriitori și elevi. În opinia Elenei M. Cîmpan: ,,Este un mare noroc ca un scriitor, autorul al unui singur volum de poezie să fie tradus între o limbă străină.

Kajo Scholz s-a născut în 1953, la Kempen, lângă Essen. A studiat germanistica și filosofia la Universitatea din Dusseldorf. În 1988 a publicat singurul volume de poezii, cel tradus, apărut parțial în diverse publicații. Kajo Scholz a scris puțin, dar a fost riguros, exigent cu sine, veritabil profesionist al scrisului.
Poezia tradusă a fost primită cu aplauze de public ceea ce denotă o echivalență românească foarte bună care a reușit să transmită emoția versiunii germane.
A participat la eveniment și preotul evanghelic Johann Dieter Krauss.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close