|

Protopop, Pr. Alexandru Vidican : ÎN VECI POMENIREA LOR!

-A A +A

Protopop, Pr. Alexandru Vidican : ÎN VECI POMENIREA LOR!
An de an, cerul coboară pe pământ și stelele se amestecă printre lumânări și flori, udate de lacrimile dorului după cei plecați la Domnul. Așa ne-au învățat strămoșii, să nu-i dăm uitării și să le prelungim dragostea prin cea mai scurtă rugăciune: ”în veci pomenirea lor” care este o punte și o scară către suflerele lor.
Fiecare luminiță deasupra mormintelor este un petic de cer și un suflet de mamă, iar noi, copiii de altadată iubiți și iertați întotdeauna ca o ectenie de ”iara și iara”. Făcându-ne vreme de-a depăna amintiri din caierul vremurilor trecute, ne simțim ca la ”masa tăcerii” a lui Brâncuși trecând pe sub ”poarta sărutului” sințindu-ne obrajii mângăiați de sărutul mamei și apoi prin rugăciunile rostite, le înălțăm sufletele pe ”coloana infinitului” spre cer cu dorința ca în veci să fie pomenirea lor.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close