Despre #REZIST și alte Doamne

Ce frumos e omul!!!

-A A +A

Despre #REZIST și alte Doamne
Când mi-am ridicat privirea prima oară, cerul părea un oraş frumos, iar lumea din jurul lui destul de drăguţă! Doar că ai apărut tu, tu, cu aerele tale de Madame Bovary şi, of, o Bovary care nu îl citise pe Flaubert, ca să vezi, ce destin! Mă tot gândesc la pedagogia ta, pedagogia ta, aia măruntă, că Zola ar fi intrat într-o şi mai mare depresie dacă te-ar fi cunoscut, mai ales că bietele tale manuale par ieşite direct din gheruţele unor matracuce care au ajuns cu lecturile până la Povestea poveştilor.

M-am tot întrebat, Doamnă, cum faceţi pe acolo, pe la câmpul operaţional cu maci, de faceţi greşeli de care şi bietul Harap Alb ar râde, fascinat de prostia unora şi infatuarea altora. Mă distrez, zău că mă distrez teribil când te văd, plutind ca o boare pe deasupra viilor şi furând de prin băncile şcolilor, abecedarele copiilor. Poate că, Excelenţă, acolo sunt texte care vin să vă lumineze, aşa cum lampa lui Ilici a luminat Revoluţia din Octombrie, că ştii, Doamnă, în noiembrie, de obicei, are loc ultimul bal. Pe Turgheniev 12 sau în Kalinigrad 4… T12, K4, A23

Delicata mea Doamnă, dimineaţă, da, dimineaţă când îţi bei cafeaua, cu lapte, fără lapte, te poţi gândi, mă rog, sper că poţi, să recunoşti că eşti plătită din bani publici, că mii de elevi puteau avea neşansa să înveţe din manualele alea penibile, zău, poate ai vrea să citeşti „ Oraşul cu fete sărace”, dar, mi-e că ar fi mai indicat „Elevul Dima dintr-a şaptea”, că pe vremea aia manualele erau scrise corect, profesorii erau respectaţi, iar politica o făceau politicienii, nu interlopii. Pe urmă, ei, pe urmă, iaca, a venit Azorel, da, da, Azorel şi 1001 de seri, nu de Nopţi, după care, de mână cu Bălănel şi Miaunel, am fi citit cu toţii „Groapa” lu domnu Barbu.

Doamnă, seeeerios, de ce se supără unii şi alţii, putea fi şi mai rău, daaaaaa, rău de tot. De exemplu, să se scrie că amiba locuieşte în capul omului sau că ficatul respiră şi plămânul bea şi tot bea, ceva, acolo. Că „Sumanele Negre” au luptat la Stalingrad sau că, de exemplu, Someşul Mare, se varsă direct în „Donul liniştit”.
Omagiile mele, Doamnă, dar acum trebuie să vă spun că inteligenţa nu dă dreptul nimănui să fie inutil de infatuat…

PS – asemănarea cu realitatea, eu ştiu, ce zice la RG1?

 

Aprecierea dvs: - Media: 4 steluţe (4 voturi)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close