|

Peisaje spectaculoase într-o expoziție inedită la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud

-A A +A

Peisaje spectaculoase într-o expoziție inedită la Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud
  Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud a găzduit marți după-amiază, în prezența a zeci de persoane, vernisajul expoziției de fotografie: ,,Peisaj natural și habitat uman în NE Transilvaniei” ce cuprinde fotografii cu peisaje spectaculoase de pe întreg teritoriul județului Bistrița-Năsăud. În cadrul evenimentului au luat cuvântul: Ioan Bâca și Eduard Schuster, profesori la Facultatea de Geografie a Universității ,,Babeș-Bolyai”, Extensia Bistrița, Gabriela Rădulescu și Ioan Chintăuan, foșți angajați ai Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, acum pensionari dar colaboratori activi ai instituției în care au lucrat, cercetătorul Marius Horga și muzeograful Alina Lehaci, aceștia din urmă fiind cei care s-au ocupat de selectarea fotografiilor, organizarea și amenajarea expoziției. Prezentarea expoziției a cuprins informații interesante ce au vizat, atât fotografiile expuse, cât și spațiul geografic al județului nostru pe care vorbitorii l-au analizat succint din punct de vedere geografic, geologic, arheologic și arhitectural.
  Expoziția este alcătuită din 29 de panouri cu fotografii dintre cele mai reprezentative ce ilustrează peisajul natural și habitatul uman din zonele geografice ale județului. Realizată de Secția de Științele Naturii, expoziția este un bun prilej pentru cine dorește să cunoască ipostaze de pe cuprinsul plaiurilor Bistriței și Năsăudului în care omul și natura își dau mâna de veacuri.

   

  Cristina RUSU 

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (2 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close