Salvați Copiii continuă dotarea maternităților cu aparatură medicală necesară salvării prematurilor: un ventilator de suport respirator ajunge la Bistrița

-A A +A

Salvați Copiii continuă dotarea maternităților cu aparatură medicală necesară salvării prematurilor: un ventilator de suport respirator ajunge la Bistrița
  Organizația Salvați Copiii România dotează Secția de Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița cu aparatură modernă, ce constă într-un ventilator de suport respirator în valoare de 23.741 Euro.
  Donația este importantă pentru Secția de Neonatologie a spitalului. În anul 2017 au fost îngrijiți aici 1.631 de nou-născuți, dintre care 167 prematuri, 26 având o greutate sub 1.500 de grame. De la începutul anului 2018, au fost îngrijiți 109 prematuri din 1.539 de nou-născuți. Aceasta este a doua oară când Salvați Copiii România ajunge la Spitalul Județean de Urgență Bistrița, în anul 2015 fiind donate un incubator de transport și o lampă de fototerapie în valoare totală de 14.000 Euro.

   Dotarea are loc în al șaptelea an al campaniei de reducere a mortalității infantile, în care Salvați Copiii dotează cu 122 de echipamente medicale 37 de maternități. Astfel, până la sfârșitul anului 2018, bilanțul programului va cuprinde 88 de maternități dotate cu 515 echipamente, pentru salvarea a 42.000 de prematuri.
  Eforturile sunt consistente și necesare, în lipsa unor politici publice coerente, care să le asigure medicilor din maternități aparatura medicală vitală salvării copiilor care vin pe lume prea devreme.

  “Echipamentele medicale lipsă sau uzura celor existente reprezintă una dintre cauzele majore care influențează negativ rata mortalității infantile. Este greu de acceptat că o țară cu instituții europene are maternități unde un copil poate să moară, pentru că nu există aparatură medicală performantă. Noi vorbim cu medicii, facem o analiză detaliată a fiecărei maternități în parte și astfel, piatră cu piatră, ridicăm practic un sistem medical care să îi salveze pe nou-născuții prematur. E formidabil că pe acest drum nu mai suntem singuri, suntem alături de oamenii și companiile care ne susțin”, a spus Gabriela Alexandrescu,Președinte Executiv Salvați Copiii România.

  Amalia Năstase, ambasador al campaniei, a vorbit despre un mecanism pe care companiile îl au la îndemână pentru a salva viața prematurilor: „Această campanie este despre solidaritate și ne privește pe toți. Mecanismul de redirecționare a 20% din impozitul pe profit al companiilor reprezintă un real ajutor pentru continuarea campaniei de dotare a maternităților cu aparatură vitală de ultimă generație necesară pentru salvarea vieților celor mici”.

  Dr. Aurelia Tanca, șeful Secției de Neonatologie, a subliniat necesitatea ca medicii să aibă la dispoziție aparatură medicală adecvată, pentru a putea interveni prompt în salvarea prematurilor: “Prematuritatea este sinonimă cu lupta din prima clipă pentru viață, pentru respirație. Copiii născuți prea devreme luptă din toată ființa lor să respire și au nevoie de tot ajutorul nostru. Din nefericire, un aparat de ventilație și accesul la aparatură performantă imediată fac diferența între supraviețuire și abandonarea luptei.”

  Potrivit datelor din analiza efectuată de Salvați Copiii în 2016, maternitățile se confruntă cu o vechime mare a echipamentelor: incubatoarele standard cele mai vechi din unitățile de nivel I au fost fabricate în anul 1977, cele din unitățile de nivel II sunt chiar mai vechi, din anul 1967, iar din nivelul III sunt din anul 1994. Ventilatoarele pentru nou-născuți cele mai vechi pentru nivelul I datează din anul 2000, pentru nivelul II sunt din anul 1966, iar pentru nivelul III sunt din anul 1994.
  Companiile pot sponsoriza Organizația Salvați Copiii, potrivit Codului Fiscal, astfel:
  - Societățile Comerciale plătitoare de impozit pe profit vor scădea sumele aferente din impozitul pe profitul datorat, la nivelul valorii minime dintre următoarele: 0,5% din cifra de afaceri și 20% din impozitul pe profit datorat.
  - Microîntreprinderile vor scădea sumele aferente din impozitul pe venit datorat, până la nivelul valorii reprezentând 20% din impozitul pe venit datorat trimestrial.

   

   
  Salvați Copiii este o organizație neguvernamentală, asociație de utilitate publică, non-profit, democratică, neafiliată politic sau religios, care militează activ pentru protecția drepturilor copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și cu legislația României. Salvați Copiii adoptă o poziție independentă în raport cu acțiunile și măsurile instituțiilor, recunoscând că implementarea legislaţiei şi a politicilor publice în materia drepturilor copiilor nu poate ignora strânsa colaborare dintre autorităţi, familie, copii şi societatea în care fiecare actor implicat îşi acceptă responsabilitatea conform principiilor unui parteneriat autentic şi viabil. În calitate de membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 30 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt trataţi şi producerea schimbărilor imediate şi de durată în viaţa acestora. În cei 28 de ani de activitate, peste 1.750.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Organizației Salvați Copiii.

   

  Votează acum!

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close