Mai mulți elevi de la Liceul Tehnologic Agricol pleacă în Granada, Spania

-A A +A

Mai mulți elevi de la Liceul Tehnologic Agricol pleacă în Granada, Spania
Este vorba de un număr de 16 elevi dintr-un număr de 46, toți cuprinși într-un proiect pe care, Liceul Tehnologic Agricol din Bistrița îl implementează în anul școlar 2018-2019 – Erasmus + întitulat PAȘI SPRE AGROECOFOOD CARIERE DE SUCCES””.

Potrivit responsabilului de proiect prof. Simona Maria Belea, proiectul se adresează unui grup țintă de 46 elevi format din: Flux 3-16 elevi -clasa a X-a învățământ professional calificarea profesională ”Lucrător în agroturism”; Flux 2-14 elevi -clasa a X-a specializarea ”Tehnician ecolog și protecția calității mediului”; Flux 1-16 elevi-clasa a XII-a învățământ liceal ”Tehnician analiza produselor alimentare”
Elevii vor participa la un stagiu de formare cu o durată de trei săptămâni ,grupați pe trei fluxuri în perioada: noiembrie 2018 –iulie 2019 ,în Granada,Spania

 ”Obiectivul general al proiectului: îmbunătățirea rezultatelor învățării, competențelor generale și specializate ale viitorilor lucrători agricoli , tehnicieni în protecția mediului și tehnicieni în industrie alimentară în scopul facilitării inserţiei acestora pe piaţa muncii. Efectuând practica în firme europene, elevii vor avea posibilitatea să lucreze cu tehnologii moderne nepoluante,să depășească spațiul școlar, să-și dezvolte abilitățile antreprenoriale, să cunoască alte culturi, să-și dezvolte abilitățile lingvistice. Cu ajutorul acestui proiect tinerii vor cunoaște mediul european de formare profesională, pregătindu-se să facă față flexibilității locurilor de muncă în Uniunea Europeană”, a explicat prof. Simona Maria Belea.

Primul flux de 16 elevi va pleca în Spania în perioada 12-30 noiembrie, aceștia fiind elevi clasa a-XII-a liceu- specializarea Tehnician analize produse alimentare. Ei vor desfășura un stagiu de pregătire practică cu o durată de 3 săptămâni. Partenerul de practică pentru primul flux este AGROLACHAR S.A -o rețea de producători din domeniul industriei alimentare care realizează diferite tipuri de preparate culinare tradițioanale din produse bio și eco cu care aprovizionează rețeaua de restaurante tradiționale – tip tapas din zona orașului Granada. Toate produsele AGROLACHAR sunt controlate și monitorizate calitativ în laboratorul propriu, modern, de analiză a produselor agro-alimentare dotat cu echipamente de laborator microbiologic și industria alimentară, de testare a parametrilor fiziologici și dimensionali pentru plante, pentru analiza carnii si a produselor din lapte. Laboratorul este dotat cu aparatura de ultima generatie, respectand cele mai exigente cerinte de calitate si toate standardele europene in vigoare.

 

 

 

Aprecierea dvs: - Media: 1 steluţe (1 vote)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close