Seminar despre apă la Bistriţa şi Colibiţa. Evenimentul are loc cu un an înaintea începerii golirii

-A A +A

Seminar despre apă la Bistriţa şi Colibiţa. Evenimentul are loc cu un an înaintea începerii golirii
  APA – sursă de viață și civilizație, componentă a mediului, element esențial pentru o dezvoltare durabilă, a fost titlul unui seminar desfăşurat în aceste zile la Bistriţa şi Colibiţa.
  Seminarul a vrut să explice şi să îi convingă pe participanţi de importanţa acestei unice resurse naturale- apa . În acest context, subiectele dezbătute în cadrul acestui seminar au fost concentrate pe un spectru foarte larg, pornind din zona natuarală, a ecosistemului, mergând până în zona cercetărilor. De asemenea, nu au fost ocolite problematici legate de influențele tehnologice și umane asupra surselor de apă, prezentări ale instituțiilor implicate în captarea și utilizarea apei, dar și oportunitățile legate de finanțări în vederea dezvoltării durabile și eco-friendly.

  Partea a doua a acestui seminar se va desfășura la acumularea de la Colibiţa, barajul urmând să fie „inspectat” temeinic, finalul fiind dedicat unor ateliere și conferințe pe teme de comunicare instituțională în situații de risc și managementul comunicării.
  Seminarul de la Bistriţa şi Colibiţa are loc în condiţiile în care, procesul de golire a lacului de la Colibiţa va începe abia în toamna anului 2019.

   La conferinţă au fost prezenţi deputaţii Doina Pană, Daniel Suciu, subprefectul Ciprian Ceclan, viceprimarul Cristian Niculae, au fost prezenţi secretarul de stat Adrian Mlădinoiu de la Secretariatul Genetal al Guvernului, directorul regional al Direcţiei Regionale de Infrastructură Vluj-Napoca - Cătălin Gorgan, directorul adjunct al Administraţiei Naţionale Apăele Române – Dorel Dume, reprezentanţi ai Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, operatori de apă, producători de apă minerală/plata îmbuteliată, staţiuni balneoclimaterice, antreprenori, furnizori de echipamente, reprezentanți ai asociațiilor profesionale, ai mediului juridic, ai mediului academic și ai organizațiilor societății civile.

  Evenimentul a fost organizat de Asociația Păduri și Ape în colaborare Outdoor Ads Center SRL, Administrația Națională Apele Române, Asociația Română a Apei și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud. Acţiunea a fost găzduită de Hotel Metropolis şi moderată de jurnalistul Răzvan Dumitrescu.

   

  Votează acum!

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close