|

Reprezentanții ,,Șoimilor Carpaților”, primii la concursul atletic dedicat Centenarului Independenței Poloniei

-A A +A

Reprezentanții ,,Șoimilor Carpaților”, primii la concursul atletic dedicat Centenarului Independenței Poloniei
  Pe lângă activitățile curente din cadrul misiunii NATO-Resolute Support, militarii bistrițeni din Batalionul 812 Infanterie ,,Șoimii Carpaților” participă la toate activitățile care se desfășoară în Baza Militară Aeriană Kandahar și care sunt dedicate unor evenimente din istoria statelor ce au dislocate trupe în Afganistan. Recent, în această bază militară, soldații polonezi au organizat concursul ,,Commando Combat Knife” dedicat Centenarului Independenței Poloniei, la startul căruia s-au aliniat și nouă militari din cadrul Batalionului 812 Protecția Forței ,,Șoimii Carpaților” din Bistrița. În cadrul acestui concurs, militarii statelor NATO, îmbrăcați în ținută militară, au avut de alergat pe o distanță de 10 kilometri.
  După cum ne-au obișnuit, militarii bistrițeni au fost primii și la această competiție sportivă. Astfel, potrivit ofițerului de relații publice al Batalionului 812, căpitan Andreea Bîrzu: ,,caporalul Marcel Bălan, câștigătorul semimaratonului organizat recent în Baza Militară Bagram și a crosului de 10 mile, a urcat din nou pe prima treaptă a podiumului. După 38 de minute și 30 de secunde Marcel a trecut primul linia de sosire, fiind urmat îndeaproape de caporalul Florin Crișan. Podiumul, dominat de militarii români, a fost completat de un militar polonez”.
  Astfel, militarii bistrițeni demonstrează că pot reprezenta Armata României cu succes în teatrul de operații din Afganistan, atât în ceea ce privește activitățile cu specific militar, cât și în cadrul activităților de altă natură care se desfășoară în acest teatru de operații

  Cristna RUSU

  Sursă foto: Radu Bungărdean/Andreea Bîrzu

   

  Votează acum!

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close