Sfântul Andrei va aduce bistrițenilor deschiderea Târgului de Crăciun, a iluminatului de sărbători și a patinoarului din fața Palatului Culturii

-A A +A

Sfântul Andrei va aduce bistrițenilor deschiderea Târgului de Crăciun, iluminatul de sărbători și patinoarul
Primarul Bistriței, Ovidiu Teodor Crețu a susținut luni, de la ora 14.00, o conferință de presă, una destul de lungă, în care, edilul orașului a abordat toate temele posibile și, care au legătură cu municipiul pe care îl administrează din 2008.
În acest context, Ovidiu Teodor Crețu a vorbit despre celor 34 de proiecte câștigate pe diferitele axe ale Programului Operațional Regional, 34 la număr, prin care, echipa de la primăria Bistrița a reușit atragerea a peste 100 de milioane de euro. De asemenea, tot în cadrul întânirii cu presa, primarul Crețu a vorbit și despre data la care va fi deschis Târgul de Crăciun.
” Prima dată am organizat acest eveniment în 2009, mai timizi, cu 5 sau 6 expozanți. Acum, toate cele 30 de căsuțe au fost contractate, iar, pe lângă acestea, mai sunt vreo trei sau patru căsuțe pentru alimentație publică, mai ales pentru cei care vin cu grill, langoși sau kurtos kalacs. Prețul de închiriere a unui căsuțe pentru această perioadă este de 400 de lei pentru artizanat și 600 de lei pentru alimentație publică”, a spus Ovidiu Crețu.

El a precizat faptul că, spre deosebire de anii trecuți, ” mai ales că suntem în Anul Centenar”, deschiderea Târgului de Crăciun, așadar și a iluminatului de sărbători, va avea loc pe data de 30 noiembrie, la ora 17.00, adică de Sfântul Andrei.

” Programul Târgului de Crăciun, cu toate evenimentele sale nu se prea schimbă, așa că festivalul Rădăcinile Eternității se va desfășura va avea loc în fiecare seară de la ora 17.00, sigur, pe scena care o amplasăm în fața bradului natural, pentru că, vă spun, eu vreau să avem în continuare brad natural (…) Pe urmă, dacă vor vrea alții, vor face brazi din oțel, va fi problema lor”, a punctat Ovidiu Crețu.

De asemenea, tot în 30 noiembrie, municipalitatea va deschide și patinoarul, acesta urmând să fie amplasat în fața Palatului Culturii, ”sub o cupolă de lumini multicolore”.

În ceea ce privește Ziua de 1 Decembrie, primarul Crețu a confirmat faptul că evenimentele sunt organizate alături de Consiliul Județean, ” aici, mă refer la concertul Voltaj și focurile de artificii, în timp ce fasolea cu ciolan este oferită doar de cei din administrația județeană”, a conchis primarul municipiului Bistrița.

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close