|

,,Iubiți România”, la Școala Gimnazială Uriu

-A A +A

 

,,Iubiți România”, la Școala Gimnazială Uriu
Elevii și profesorii de la Școala Gimnazială din Uriu au sărbătorit Ziua Națională a României și Centenarul Unirii alături de autoritățile locale și părinții invitați la spectacolul organizat cu această ocazie. Activitățile sărbătorii de la școala din Uriu au fost dezvăluite de reprezentanții acestei instituții de învățământ, pe pagina de Facebook a școlii: ,,În debutul manifestării s-a intonat Imnul de Stat al României de către elevi, cadre didactice, invitați și părinți. Apoi, domnul profesor de istorie a prezentat prin imagini și cuvinte istoria Marii Uniri.
Momentul a culminat cu un frumos program artistic în care s-au prezentat prin cântece și versuri crâmpeie din îndelungatul proces al actului Unirii de la 1 Decembrie 1918.
Pe toată durata programului, școlarii au purtat cu mândrie cocardele tricolore și am fluturat steguleţe.
La final, atât elevii cât și profesorii, s-au prins într-o horă mare”. Pentru a ilustra cât mai bine Unirea de la 1918, câțiva elevi au avut sarcina de a reprezenta provinciile românești, fiecare dintre acești elevi purtând o eșarfă în culorile drapelului național pe care scria denumirea unei provincii.

Cristina RUSU

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close