Ziua Națională a României sărbătorită în avans, în școlile din județ

-A A +A

Ziua Națională a României sărbătorită în avans, în școlile din județ
Cum joi a fost ultima zi de școală pentru elevi, în aceast săptămână în care sărbătorim Ziua Națională a României și 100 de ani de la Marea Unire din 1918, majoritatea școlilor din județ au organizat, în această zi, diferite manifestări dedicate celor două sărbători naționale.

 Elevii Liceului cu Program Sportiv Bistrița au conturat, pe terenul de sport, în pauza mare, o uriașă hartă a României, iar în mijloc au creionat cifra 100, în culorile steagului național. Muzica patriotică și Imnul Național au răsunat din glasurile și din inimile sutelor de elevi ai școlii îmbrăcați în frumoase și autentice costume populare.
La Colegiul Național ,,Petru Rareș” din Beclean, elevii s-au întrecut în cadrul concursului ,,România în an centenar-Noi suntem România!”. Probele întrecerii au fost mâncarea tradițională românească, tradițiile și obiceiurile la români. Nu au lipsit jocul popular, cântecele populare și cele patriotice.

Și la Colegiul Tehnic Infoel Bistrița, elevii au marcat Ziua Națională și Centenarul Unirii prin mese rotunde și dezbateri pe tema celor două sărbători naționale, dar și prin muzica patriotică cântată de Maria Matean, eleva școlii care a câștigat mai multe premii la diferite concursuri de muzică ușoară.

La Liceul Tehnologic Agricol din Bistrița, elevii au cântat, alături de profesori, cântece patriotice, apoi s-au dansat pe acordurile din ,,Hora Unirii”. Sărbătoare a fost și la școlile din Sâmnihaiu de Câmpie, Josenii Bârgăului, Nușeni, Reteag, Uriu și în multe alte școli din întreg județul unde elevii au cântat, au jucat și s-au bucurat, în avans, de Ziua Națională. Nota comună a tuturor manifestărilor a fost ia sau costumul popular pe care școlarii le-au purtat cu emoție și cu bucuria de a fi români.
Foto: Facebook

 

Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (3 voturi)

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close