Și la un secol de la Marea Unirea, Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud a avut reprezentanți la Alba Iulia

-A A +A

Și la un secol de la Marea Unirea, Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud a avut reprezentanți la Alba Iulia
  Orașul academicienilor, recunoscută vatră culturală a românilor, nu putea să lipsească de la întâlnirea cu istoria în Cetatea Marii Uniri, fix la un veac de la întregirea patriei. Și cine putea reprezenta mai bine Năsăudul la această mare sărbătoare a României decât reprezentanții bătrânului liceu grăniceresc ce poartă cu mândrie bardului de la Hordou. Astfel, pe 1 Decembrie 2018, la Alba Iulia au spus prezent la Marea Adunare Națională și 50 de elevi și profesori ai Colegiului Național ”George Coșbuc” Năsăud. În zi de geroasă, năsăudenii și-au tras sufletul și au primit găzduire pentru a se încălzi la Colegiul Național ”Horia, Cloșca și Crișan”, pe această cale, oaspeții de moment ținând să-și arate gratitudinea bunilor ”samariteni”.

  După cum arată profesorul Ioan Seni în cartea sa ”Năsăudenii și Marea Unire”, la 1 Decembrie 1918, printre reprezentanții liceului ”George Coșbuc” Năsăud la Alba Iulia s-au numărat dr. Nicolae Drăganu, Ioan Păcurariu, Victor Motogna, dr. Emil Precup, Vasile Bichigean, Macedon Linul și Ioan Marcu.

   

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (4 voturi)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close