Vernisaj de pictură și grafică marca Florea Gușă, la Muzeul Etnografic și al Mineritului din Rodna

-A A +A

Vernisaj de pictură și grafică marca Florea Gușă, la Muzeul Etnografic și al Mineritului din Rodna
  Joia trecută, la Muzeul Etnografic și al Mineritului Rodna a avut loc vernisajul expoziției de pictură și grafica a regretatului artist Florea Gușă. Potrivit organizatorului, artistul plastic Maxim Dumitraș, evenimentul s-a desfășurat într-o ambianță plăcută, în prezența unor oameni de cultură și artă, cadre didactice, colegi și prieteni care l-au cunoscut și admirat pe Florea Gușă, precum și alți iubitori de artă și frumos.
  Expoziția s-a bucurat de un mare succes, picturile sale impresionând și încântând printr-o mare varietate tematică și coloristica, peisaje, portrete, compoziții, toate transfigurând o emoție artistică profundă. Potrivit descrierii și prezentării muzeografului Grapini Floare, cei prezenți au putut afla mai multe detalii despre viață și operă sa. Dintre cei prezenți la vernisaj au luat cuvântul profesorii Icu Crăciun, Emil Bălai, Liviu Păiuș și Lenuța Pop, care ne-au amintit de Florea Gușă că de un artist desprins de pe aceste meleaguri pentru care artă a fost un mijloc de a înfrunta condițiile vitrege prin care a trecut, de a învinge o boală necruțătoare care l-a îndepărtat de lângă noi la numai 41 de ani. A plecat lăsând un gol în sufletele celor care l-au cunoscut, l-au iubit și l-au admirat. Florea Gușă a plecat pe ”tărâmul cu verdeață” dar a lăsat în urmă o operă ce va dăinui și-i va face numele nemuritor. El va rămâne viu prin spiritul sau creator, prin lucrările sale. Expoziția va rămâne deschisă publicului larg până la sfârșitul lunii decembrie 2018”, ne-a oferit detalii Maxim Dumitraș.

   

   

  Aprecierea dvs: - Media: 5 steluţe (1 vote)

  Comentarii

  Comentariu nou

  Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

  Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
  Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

  Close