|

,,Șoimii” în misiune, copiii acasă cu dorul părinților…

,,Sunt supărat că tati e în Afganistan” - Darius Holbură (6 ani)

-A A +A

,,Sunt supărat că tati e în Afganistan” - Darius Holbură (6 ani)
Au plecat în misiune, în numele României, dar au lăsat acasă persoanele cele mai dragi care suferă de dorul lor. Iar suferința este și mai mare atunci când aceste persoane sunt copii, de multe ori prea mici ca să înțeleagă de ce părintele, tata sau mama, a plecat, o perioadă, de lângă ei.
Printre militarii bistrițeni aflați, în aceste momente, departe de familie, în teatrul de operații din Afganistan, se numără și caporalul Alin-Daniel Holbură, care participă la misiunea NATO-Resolute Support (RSM) alături de colegii din Batalionul 812

 Protecția Forței ,,Șoimii Carpaților”. Acasă îl așteaptă, cu nerăbdare, soția Carmen, dar mai ales băiețelul său, Darius Cristian, care sărbătorește 6 anișori în data de 4 decembrie.

Față de prima misiune, când avea doi ani și jumătate, Darius conștientizează de ce a plecat tatăl său de acasă și, mai ales, acceptă acest lucru. ,,Nu mai are stările de supărare pe care le-a avut la prima misiune. Atunci, avea momente când nu voia să vorbească cu tatăl său pentru că: ,,nu mai vine odată acasă”. In ziua în care s-au întors din Afganistan, Darius a ajuns de la grădiniță abia după ce Alin era acasă. Când a intrat pe ușă și l-a văzut pe tatăl său, a rămas înmărmurit timp de câteva secunde, apoi i-a sărit în brațe fără să spună nimic. A stat așa, ținându-l de gât, minute în șir. Din când în când, își ridica privirea ca să vadă dacă nu visează și să se convingă că, într-adevăr, tatăl lui s-a întors acasă. Acum vorbesc aproape zilnic, de multe ori Darius îmi ia telefonul și îmi spune că îl sună pe tati să vadă ce face. Îi povestește ce activități a făcut la grădiniță, iar când învață cântecele i le cântă și tatălui său. Binențeles, dacă face o boacănă nu amintește de ea. Oricum, Darius simte foarte tare lipsa tatălui său, nu este zi în care să nu mă întrebe cât mai este până se întoarce acasă” ne-a spus Carmen, soția lui Alin Holbură care, în aceste luni, trebuie să fie și mamă și tată pentru cel mic. Cum Darius face înot și fotbal, timpul trece destul de repede, dar nu la fel de repede pe cât ar dori băiețelul care spune că e supărat deoarece tatăl său se află în Afganistan, dar e bucuros că peste două luni se întoarce acasă.
Alin Holbură se află la a doua misiune în teatrul de operații din Afganistan după cea executată în august 2015-februarie 2016 alături de militarii din Batalionul 811 ,,Dragonii Transilvani” din Dej.

 

 Cristina RUSU

Votează acum!

Comentarii

Comentariu nou

Conţinutul acestui câmp va fi considerat confidenţial şi nu va fi făcut public. If you have a Gravatar account associated with the e-mail address you provide, it will be used to display your avatar.

Copyright © 2000-2014 Mesagerul de Bistriţa-Năsăud
Str. Gheorghe Sincai, nr. 37, Telefon: 0263-234.688, 0263-234.689, 0740-030.550, 0758-837.291, E-mail: [email protected]

Close