BREAKING NEWS

Mesagerul.ro

7 dintre cele mai apreciate proprietăți ale spirulinei

7 dintre cele mai apreciate proprietăți ale spirulinei

Încă din cele mai vechi timpuri, spirulina a fost consumată pentru proprietățile sale vindecătoare, dar și pentru aportul nutritiv pe care îl aduce organismului. Este o algă de culoare verde-albăstrui, care crește în lacurile din regiunile subtropicale și care, consumată pe o perioadă mai lungă de timp, aduce nenumărate beneficii consumatorilor.

Înainte de a vorbi mai pe larg despre principalele proprietăți ale spirulinei, facem un rezumat referitor la acestea: având o proporție de peste 60% proteine pure, spirulina are capacitatea de a menține organismul într-o stare de sănătate optimă și asta datorită faptului că deține toți cei 8 aminoacizi esențiali omului. De asemenea, reduce colesterolul rău prin acidul din gama linoleic conținut, prevenind apariția bolilor cardiovasculare și a cancerului, dar totodată întărește sistemul imunitar, luptând cu infecțiile și virușii.

Ți-am stârnit curiozitatea? Atunci hai să vedem 7 dintre beneficiile pe care această algă le aduce organismului. Desigur, spirulina are mult mai multe proprietăți benefice, iar mai multe despre acestea poți afla chiar de la companiile care o comercializează (de exemplu, de la Republica BIO).

Spirulina – beneficii de neegalat pentru sănătate

Discutăm pe rând despre cele mai importante 7 beneficii pe care spirulina le aduce organismului:

1.    Întărirea sistemului imunitar

Toate elementele componente ale spirulinei – vitamine, minerale, proteine, glucide, lipide, acizi grași esențiali – mențin buna funcționare a organismului, întărind sistemul imunitar și pregătindu-l pentru a face față infecțiilor și virușilor.

2.    Detoxifierea organismului

Se știe foarte bine faptul că spirulina este consumată cel mai des în curele de detoxifiere a organismului. Proprietățile sale purificatoare contribuie la eliminarea toxinelor și a metalelor grele, permițând astfel corpului să asimileze elementele nutritive din alimentele consumate.

3.    Tonifierea corpului

Nici nu este de mirare că organismul va fi mai energic, mai revigorat și mai pregătit să facă față oricărei provocări, în urma unui aport suficient de spirulină ecologică. Fără a înlocui mesele principale, tabletele sau pudra de spirulină oferă un aport nutritiv foarte însemnat pentru organism, fiind ideale mai ales în perioadele în care acesta este supus stresului și epuizării fizice și psihice.

4.    Funcționarea optimă a sistemului imunitar

Așa cum am menționat și mai sus, nutrienții acestei alge sunt cei care ajută organismul să lupte împotriva răcelii, gripei, stresului și infecțiilor, activând mecanismul natural de apărare a acestuia. Pe lângă întărirea sistemului imunitar, acest superaliment îl ajută să funcționeze normal, fiind recomandat îndeosebi după convalescență.

5.    Tratează anemia

Ca sursă bogată de proteine și fier, spirulina este indicată persoanelor care suferă de anemie, celor care, în urma tratamentelor dure de recuperare, au organismul slăbit, celor care practică sport de performanță, dar și copiilor aflați în perioada de creștere.

6.    Contribuie la scăderea în greutate

Pentru că este foarte bogată din punct de vedere nutrițional, atât spirulina de Hawaii bio (realizată din algele culese cu grijă din zona hawaiiană), cât și cea clasică ecologică induc rapid senzația de sațietate, eliminând astfel nevoia de a mânca în mod constant. Așadar, este recomandată chiar de către nutriționiști în dietele de slăbire.

7.    Previne cancerul

Având o capacitate incredibilă de a produce anticorpi, spirulina naturală luptă împotriva infecțiilor, crește imunitatea și menține astfel organismul într-o stare permanentă de apărare.

Republica BIO – spirulină organică la prețuri competitive

Magazinul online Republica BIO comercializează doar produse atestate de Organele Certificatoare de Încredere Internaționale, oferindu-le românilor garanția că acestea sunt 100% naturale, ecologice, fără organisme modificate genetic și fără adaosuri dăunătoare sănătății.

Dacă vrei să te bucuri din plin de proprietățile spirulinei fără să cheltui o avere pe suplimente alimentare scumpe, republicabio.ro este magazinul online unde merită să începi căutările pentru cele mai bune oferte. Spirulina, sub formă de pudră sau tablete, regăsită pe site este produsă în Germania și Spania pentru Republica BIO, fiind un produs 100% natural, ecologic, RAW, neiradiat și certificat.

Alege și tu să îți menții organismul într-o stare optimă și ajută-l să lupte cu stresul zilnic și cu oboseala cronică!


copyright © 2024 mesagerul.ro