Mesagerul.ro

Achiziția hidroforului – cele mai importante 3 aspecte de care să ții cont

Achiziția hidroforului – cele mai importante 3 aspecte de care să ții cont

Pe piața din România achiziția hidrofoarelor a luat amploare la începutul anilor 2000 când rețeaua de alimentare cu apă era cel puțin defectuoasă și ineficientă, dacă nu chiar inexistentă.

Aceste echipamente și-au dovedit utilitatea mai ales în mediul rural, unde au facilitat semnificativ alimentarea cu apă din pânza freatică în vederea irigării grădinilor. Fie că vorbim despre hidrofoare fără rezervor, electronice, fie că vorbim despre cele clasice cu presostat mecanic și manometru, ele reprezintă o modalitate eficientă de aspirație a apei de la diferite adâncimi, ușurând munca utilizatorului.

Cum Alegi Hidroforul?

Există mai multe tipuri de hidrofoare pe piață – mecanice sau electronice, cu vas de expansiune sau fără, de suprafață sau cu ejector, materialul din care sunt fabricate este un alt aspect care le diferențiază.

Așadar, vei avea nevoie de o mică cercetare și documentare a subiectului înainte de a te hotărî la un model anume, iar pentru consilierea necesară îți stau la dispoziție membrii echipei Gardenpedia cu care poți lua legătura accesând pagina www.gardenpedia.ro.

Vom lăsa câteva detalii aici pentru tine, ca să poți măcar orientativ să știi de unde să începi căutările în cazul în care ai decis că ai nevoie de un hidrofor.

Iată Principalele 3 Lucruri De Care Trebuie Să Ții Cont Când Alegi Hidroforul:

  1. Care este sursa de apă?

Apa poate fi trasă fie de la rețeaua locală de apă, fie din pânza freatică. În cazul în care sursa ta de apă este rețeaua de apă de la care se alimentează vecinii tăi va trebui să colectezi apă într-un rezervor (unde va ajunge cu aceeași presiune care o au cu toții) și din rezervorul respectiv să o redirecționezi cu ajutorul hidroforului, la presiunea necesară, către factorii de consum din locuința ta.

Dacă tragi apa dintr-un puț sau o fântână trebuie să ții cont de adâncimea la care se află luciul apei. O pompă de suprafață are o capacitate de aspirație de la adâncimi de până la 8 metri. Pentru adâncimi mai mari, de maxim 30 de metri, vei avea nevoie de o pompă cu ejector.

  1. Care este necesarul de debit și presiune pentru gospodăria ta?

Hidrofoarele au capacități diferite de debit și presiune. O variantă optimă de alimentare cu apă pentru o baie și o bucătărie într-o casă cu doi locatari, nu va satisface parametrii de consum dintr-o locuință cu patru membri, două băi, o bucătărie și un sistem de irigații.

Din acest motiv, atunci când alegi un anumit model, trebuie să calculezi necesarul de debit și presiune ținând cont de toți consumatorii din locuință și să optezi pentru un model care să poată furniza o presiune mai mare decât intervalul tău de referință.

  1. Care este bugetul pe care ești dispus să îl aloci acestei achiziții?

Principala caracteristică pe care se bazează diferențele de preț la aceste produse, o reprezintă tipul de presostat pe care îl folosesc. Presostatul poate fi ori mecanic, ori electronic. Cel mecanic trebuie setat de către utilizator să pornească, respectiv să oprească motorul pompei în funcție de intervalul de presiune prestabilit. De cele mai multe ori, un astfel de hidrofor are nevoie neapărat și de un vas de expansiune – o rezervă de apă cu ajutorul căreia se reduce numărul de porniri ale motorului.

În cazul presostatului electronic, presiunea apei se setează automat și este menținută la un nivel constant. Acest lucru elimină necesitatea vasului de expansiune. Performanța hidroforului electronic este superioară față de cea a modelelor clasice, mecanic, oferind și un plus de confort utilizatorului, motiv pentru care și prețul este considerabil mai mare.

Este foarte important să alegi de la bun început ceea ce îți trebuie. Investiția financiară este un semnificativă, pe termen lung, dar poate fi avantajoasă câtă vreme este făcută în concordanță cu necesitățile tale.

copyright © 2024 mesagerul.ro