Mesagerul.ro

5 lucruri mai puțin știute despre blackjack

5 lucruri mai puțin știute despre blackjack

5 lucruri mai puțin știute despre blackjack

 

 

   Jocul de cărți Blackjack este unul dintre cele mai apreciate din lume, asta și pentru că șansele de câștig depind foarte mult de felul în care îl înțelegi și pui în practică și în mai mult mai mică măsură de noroc, așa cum este cazul, de exemplu, la sloturi sau zaruri. Astfel, s-au scris nenumărate rânduri și teorii despre acest fascinant joc, iar noi vă prezentăm 5 lucruri pe care nu toți practicanții le cunosc.

 

1. Avantajul casei poate fi de doar 1% în unele cazuri

 

  Statistic vorbind, avantajul casei la blackjack este de aproximativ 8%. Asta deoarece jucătorul trebuie să tragă mereu primul, iar dacă suma cărților trece de 21 el va pierde runda, chiar și dacă dealerul are peste 21. Totuși, jucătorul are parte de mai multe beneficii, astfel că avantajul casei poate fi scăzut până la 1% cu un joc corect și cu strategia potrivită. Jucătorul primește un bonus de 3 la 2 pentru blackjack, în timp ce cel al dealerului este de 1 la 1. În plus, jucătorul are posibilitatea de a dubla un pariu sau să împartă perechile. Așadar, prin mutările potrivite, jucătorul poate scădea considerabil avantajul casei.

 

2. Blackjack este cel mai popular joc online

 

  În ultimul deceniu, jocurile de noroc au căpătat o popularitate tot mai mare în mediul online. Mai întâi a fost pokerul online, care a produs o adevărată revoluție, dar în momentul de față cel mai popular joc de noroc online este blackjack-ul. Milioane de oameni joacă zilnic în întreaga lume blackjack online, la operatori de cazino de top precum NetBet la care te poți bucura de jocuri de masă cu dealeri live, la care acțiunea se petrece în timp real, fiind transmisă prin live streaming din cazinouri reale.

 

3. Ce se întâmplă dacă numeri cărțile în Las Vegas?

 

  Unul dintre cele mai mari mituri din blackjack are legătură cu număratul cărților. Filmul 21, inspirat din povestea reală a studenților de la MIT care obișnuiau să numere cărțile la blackjack, a schimbat anumite percepții despre acest joc. Totuși, în realitate, număratul cărților la blackjack nu este chiar o cale care să te asigure că te îmbogățești rapid. Nu e dificil să numeri cărțile, dar nici nu te ajută chiar atât de mult. Tocmai din acest motiv, în cazinourile din Las Vegas există chiar o lege prin care nu poți fi dat afară dacă numeri cărțile. Cazinourilor nu le plac cei care numără cărțile, dar s-a dovedit că nu ajută atât de mult și nu poți câștiga fiecare mână. îți creează un avantaj, dar în zilele noastre, când se joacă cu mai multe pachete de cărți, e mai important să fii axat pe strategia potrivită, decât să numeri cărțile.

 

4. Blackjack-ul a devenit un joc foarte popular  încă dim secolul al XX-lea

 

  Istoria jocului de blackjack datează din Franța, de prin anii 1700. Pe atunci, jocul se numea Vingt-et-Un. Totuși, popularitatea blackjack-ului a crescut considerabil abia din secolul al XX-lea. Atunci s-au schimbat și regulile jocului de blackjack și sunt, în mare măsură, cele pe care le știm și astăzi. După ce jocul a fost aprobat de Comisia de Jocuri din Nevada au apărut și primii oameni care au început să numere cărțile. În 1957 a apărut inclusiv un ghid prin care oamenii erau învățați cum să le numere.

 

5. Cine a câștigat cel mai mare premiu din istoria blackjack-ului?

 

  Blackjack-ul este un joc atât pentru oameni cu venituri reduse, dar și pentru cei cu venituri mai mari. De altfel, sunt de notorietate partidele de blackjack jucate de actori celebri sau oameni de afaceri pe mize mari. Cel mai mare premiu din istoria jocului de blackjack se crede că a fost câștigat de australianul Kerry Packer, în anul 1995. Atunci, el a încasat  20 de milioane de dolari într-o singură seară în cazinoul MGM din Las Vegas. Pentru fiecare mână, el a mizat câte 250 de mii de dolari și a jucat la opt mâini simultan. La plecarea din cazinou, el le-a lăsat dealerilor un bacșiș de 1 milion de dolari.

copyright © 2024 mesagerul.ro